Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dva dealery drog obvinili kriminalisté z Kutné Hory

KUTNOHORSKO - Jeden z mužů byl teprve před několika měsíci propuštěn z vězení, kde si odpykával trest za drogovou trestnou činnost. 

V neděli 19. prosince 2021 kutnohorští kriminalisté obvinili 46letého a 55letého muže ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve formě spolupachatelství, za což oběma hrozí trest odnětí svobody až na 10 let.

Oba muži byli policisty kontrolováni dne 18. prosince 2021 v Ratajích nad Sázavou, kde v tu domu u sebe měl jeden z mužů 6 igelitových sáčků s bílou krystalickou látkou o celkové hmotnosti nejméně 218 gramů. Policisté uvedenou látku zajistili s podezřením, že se jedná o pervitin.
Takového jednání se muži dopouštěli, a to i přes to, že 55letý muž byl již v minulosti pravomocně odsouzen na několik let k trestu odnětí svobody za drogovou trestnou činnost.

Jeden z mužů měl podle policistů jezdit do Polska vypůjčeným osobním vozidlem a tam obstarávat prekursory k výrobě pervitinu a ty následně dovážet do České republiky.

Během prohlídky 55letého muže u něj policisté nalezli finanční hotovost ve výši 714 tisíc korun, 2020 Euro a 120 Dolarů. Při domovní prohlídce policisté zajistili dvě drobné hromádky bílé krystalické látky a lžíci znečištěnou touto látkou.

Vzhledem k tomu, že u jednoho muže byla nalezena vysoká finanční hotovost a u druhého větší množství bílé krystalické látky, došli policisté k závěru, že se oba muži podíleli na nedovoleném nakládání s omamnou a psychotropní látkou (pervitinem) a na obchodování s ním.

V případě prokázání viny a odsouzení mohou oba muži skončit až na 10 let za mřížemi.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
21. prosince 2021

vytisknout  e-mailem