Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dva bratři páchali trestnou činnost v Káraném

Praha venkov – VÝCHOD – Přistiženi byli přímo v rekreačním objektu. 

Dva bratři ve věku kolem třiceti let byli díky všímavosti a zájmu občanů přistiženi 3. dubna odpoledne v rekreačním objektu v Káraném. Do chaty se vloupali za účelem přebývání, neboť prý neměli kde spát. Kromě zabydlení se v cizí chatě ještě stihli během několika dnů odcizit různé věci a předměty z okolních rekreačních chat, čímž způsobili škodu jak na odcizených věcech, tak poškozením zařízení v částce přesahující pět tisíc korun.

Skutek spáchali při jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, tedy za doby trvání nouzového stavu, který byl na území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru označovaného jako SARS CoV-2 vyhlášen usnesením vlády České republiky.

Na policejní služebně si za své počínání oba muži vyslechli obvinění z několika trestných činů. Brandýští kriminalisté oba muže v trestním řízení obvinili z pokračujícího zločinu krádež ve spolupachatelství, pokračující přečin porušování domovní svobody ve spolupachatelství a pokračující přečin poškození cizí věci ve spolupachatelství, za což jim nyní hrozí pobyt za mřížemi až na osm let.

por. Mgr. Eva Hašlová
16.4. 2020

vytisknout  e-mailem