Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dva 19letí mladíci skončili na policii

KRÁLOVÉHRADECKO - Podle obvinění mají na svědomí nejen krádeže. 

krádeže, poškození cizí věci a z neoprávněného užívání cizí věci byli v těchto dnech obviněni dva 19letí mladíci z Královéhradecka.  

Jeden z nich má mít podle policistů na svědomí krádeže vloupáním do dvou rekreačních chat, dále do zahrádkářské kolonie a do dvou skladů v Hradci Králové, ke kterým docházelo v průběhu roku 2013. Majitelům zde například zmizel ohřívač vody, jízdní  kolo a různé  pracovní a rybářské náčiní. Koncem roku 2013 z jednoho volně přístupného pozemku dokonce zmizela ručně nýtovaná mostní konstrukce z roku 1870, o hmotnosti 900kg, za zhruba 10 tisíc korun, dále části kovových traverz, plechy a díly z pískovce, to vše za téměř 40 tisíc korun.

Koncem loňského roku měli podle obvinění poté již společně vniknout na pozemek u jedné rekreační chaty v obci na Královéhradecku a pokusit se zde dostat do garáže. Policisté jim dále kladou za vinu, že se měli na Královéhradecku opakovaně neoprávněně zmocnit osobního vozidla zn. Kia Rio své známé, u níž bydleli a které pak využívali k jízdě za trestnou činností na území Královéhradecka. V této souvislosti se měli například dopustit krádeže dřevěných palet z jednoho staveniště nebo železa z nezajištěné stodoly. Policisté rovněž zjistili, že z uvedeného vozidla měli odstranit registrační značky, vyměnit je za odcizené a ve třech případech natankovat na benzinových čerpacích stanicích pohonné hmoty a odjet bez zaplacení. V řízení vozidla se střídali, ač jeden  z nich nikdy nevlastnil řidičské oprávnění a druhý měl vysloven zákaz řízení.

Obvinění mladíci nejsou policistům neznámí, neboť  již v minulosti skončili kvůli majetkové trestné činnosti před zákonem. K výše uvedenému jednání se přiznali, stejně tak i k další trestné činnosti, která bude ze strany policistů dále dokumentována. Věci, pocházející z trestné činnosti, měli prodat ve výkupnách a peníze pak použít pro svoji potřebu.  Celková škoda byla vyčíslena na cca 70 tisíc korun. Soud vyhověl podnětu ze strany policie a na jednoho  z mladíků uvalil vazbu. Za uvedené jednání oběma hrozí až 3letý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 26. ledna 2015 ve 13:40

vytisknout  e-mailem