Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Důvěřivost se ženě nevyplatila

TEPLICKO - Pozvala si domů bezdomovce, to byla chyba; Víkend ve znamení alkoholu za volantem... 

Důvěřivost se ženě nevyplatila

     Policisté obvinili z přečinu krádeže 28letého recidivistu, který okradl ženu z Teplicka. Poškozená ho svezla svým autem a následně mu nabídla, že může po přechodnou dobu využívat její byt, protože jí bylo líto, že je bez domova. V minulosti desetkrát odsouzený muž se důvěřivé ženě odměnil tím, že jí měl z bytu odcizit peníze, mobilní telefony, osobní věci a klíče od auta. To měl následně také odcizit, následující den ho v kradeném autě zadrželi policisté. Muž, který má nastoupit výkon trestu pro předchozí majetkovou trestnou činnost, byl umístěn do vazby, pobyt za mřížemi by mu mohl soudce prodloužit až o pět let.

Víkend ve znamení alkoholu za volantem

     Policisté během uplynulého víkendu řešili několik případů požití alkoholu před jízdou motorovým vozidlem. V sobotu před půl jedenáctou večer naboural mezi Hrobem a Mikulovem 32letý muž, který v zatáčce nezvládl řízení vozidla, vyjel mimo vozovku a narazil do stromu. Z místa nehody odešel, policisté ho ale vypátrali a naměřili mu přes 2,3 promile alkoholu v dechu. Při lustrací pak zjistili, že má navíc uložený roční zákaz řízení motorových vozidel. Muži podezřelému z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí v krajním případě až tříleté vězení.

     O hodinu později zastavili trnovanští policisté 29letého muže, který vykazoval známky požití alkoholu, což potvrdila i dechová zkouška. Policisté řidiči naměřili přes 1,8 promile alkoholu v dechu, také tento muž má uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Je podezřelý z přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky, pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, hrozí mu až dvouleté vězení.

     Pod vlivem alkoholu byl i 32letý muž, který v neděli hodinu po půlnoci boural v Teplicích. Nezvládl řízení vozidla a narazil do zaparkovaného auta, následkem střetu bylo poškozeno i další vedle zaparkované vozidlo. Policisté řidiči naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu, muž je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

     Ze stejného přečinu je podezřelý také 26letý muž, kterého zastavili v neděli večer bílinští strážníci. Přivolaní policisté mu naměřili 2,3 promile alkoholu v dechu, na místě mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Hledáme svědky nehody

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které mělo dojít od 9:20 do 9:25 hodin dne 8. listopadu 2019 v Krupce, ul. Revoluční na parkovišti u prodejny Tesco. Neznámý řidič měl poškodit levou přední stranu zaparkovaného vozidla VW Caddy a následně z místa ujet, aniž by splnil ze zákona danou povinnost při účasti na dopravní nehodě. Podle výsledků dosavadního šetření se mohlo jednat o vozidlo VW Golf IV provedení combi šedé, nebo stříbrné barvy. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

Ukradená koloběžka

     Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který v Teplicích odcizil elektrickou koloběžku. Zloděj ji ukradl ze společné chodby činžovního domu, majitelce způsobil škodu jedenáct tisíc korun. V případě dopadení bude čelit trestnímu stíhání pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

11. listopadu 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem