Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Důstojníci cizinecké policie v zahraničí

Ředitel služby cizinecké policie plk. Mgr. Milan Majer vyjádřil uznání a poděkování za práci policistům, kteří dlouhodoběji působili v zahraničí a svou činností významně přispěli k předcházení nelegální migrace na území České republiky.  

Dne 12. ledna 2012 se vedení služby cizinecké policie sešlo s policisty, kteří se v nedávné době vrátili ze svého zahraničního působení na zastupitelských úřadech ČR. Hlavním tématem setkání bylo vyhodnocení působení policistů v jednotlivých zemích a poděkování za jejich záslužnou práci.
 
Policisté služby cizinecké policie jsou vysíláni do třetích a tranzitních zemí za účelem založení a udržování kontaktů s orgány hostitelské země, z pohledu přispění při předcházení nelegální migrace, při prevenci v boji proti nelegální migraci, při návratu nelegálních migrantů a řízení legální migrace.
 
Vysílání policistů služby cizinecké polici funguje na základě dohody mezi Ministerstvem vnitra a Ministerstvem zahraničních věcí ČR a je jedním z kompenzačních opatření zavedených v souvislosti se zrušením kontrol na vnitřních schengenských hranicích, jejichž cílem je maximálně eliminovat případná bezpečnostní rizika. Vysíláni jsou zkušení pracovníci s dlouhodobou praxí při rozhodování o povolování pobytu cizinců na základě výběrového řízení a dlouhodobé odborné přípravy.
 
IPD1IPD2IPD3

vytisknout  e-mailem