Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dušičkový víkend byl překvapivě klidný

BRNĚNSKO: Obešel se bez dopravních komplikací.  

Prodloužený sváteční víkend bývá rizikový, zejména co se dopravní situace týče. Na silnice vyrážejí i sváteční řidiči a zejména v době návratu z víkendu dochází ke zhuštěnému provozu a komplikacím v dopravě. Letošní dušičkový víkend byl překvapivě klidný, na Brněnsku ani přímo ve městě Brně nedošlo k žádné závažnější dopravní nehodě. I návrat řidičů do Brna se obešel bez výraznějších komplikací, na příjezdových cestách do Brna se dlouhé kolony netvořily. Hlídky dopravní policie dohlížely na bezpečnost a plynulost silničního provozu celý víkend.

Policisté však o víkendu museli řešit značný počet opilců za volantem. Jeden teprve třiadvacetiletý řidič dokonce přehlédl značku “Dej přednost v jízdě“ a se svou Toyotou v křižovatce ulic Křižíkovy a Třískalovy narazil do osobního vozidla Hyuindai. Naštěstí nedošlo ke zranění nikoho ze zúčastněných, překvapivá však zejména vzhledem k denní době (desáté hodina ranní) byla hladina alkoholu v dechu řidiče, který nehodu zavinil – přes jeden a půl promile. Škoda na vozidlech přesáhla šedesát tisíc korun.

Ani sváteční víkend se neobešel bez telefonátů občanů, kterým není zřejmý účel tísňové linky 158. V sobotu před desátou hodinou večer telefonovala na policejní linku žena z Bystrce, která uvedla, že z místnosti wc slyší podivné pípání a zvuky. Vzhledem k tomu, že se do místnůstky bála jít, aby zjistila původ zvuků, žádala na místo policejní hlídku. Policisté oznámení přijeli prověřit a v inkriminované místnosti objevili jednoho cvrčka. Oznamovatelku proto důrazně poučili, jaké jsou důvody volání na tísňovou linku. 

 

mjr. Petra Vedrová, 30.10.2011

vytisknout  e-mailem