Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dušičkový čas se blíží, buďte opatrní

PŘEROV - Zloději dostanou tolik, kolik jim nabídneme. 

Stejně jako v předchozích letech i letos chystáme preventivní opatření související s Památkou zesnulých, která proběhne o tomto víkendu. Zaměříme se především na bezpečnost v silničním provozu, případně regulaci dopravy a také ochranu osob a majetku.
Upozorňujeme řidiče a ostatní účastníky v silničním provozu, aby byli k sobě ohleduplní, důsledně dodržovali veškerá pravidla bezpečné jízdy a přizpůsobili rychlost dopravní situaci, protože se dá předpokládat, že se v silničním provozu budou pohybovat i tzv. sváteční řidiči.
Hlídky se budou pohybovat i v místech, kde je předpoklad zvýšené koncentrace osob a to především na místech posledního odpočinku zesnulých, na přilehlých parkovištích a v jejich blízkosti na území celého okresu. Zvýšený počet lidí a vozidel v těchto místech láká osoby mající blízký vztah k páchání trestné činnosti. Proto apelujeme na spoluobčany, aby byli obezřetní a chránili si své věci a majetek. Ve vozidlech zaparkovaných na parkovištích a přilehlých místech by neměly na viditelných místech zůstávat volně odložené věci a to ani takové, které nemají téměř žádnou hodnotu. Tyto věci přitahují pozornost zlodějů, kteří pak napáchají mnohem větší škodu na poškozeném vozidle než na odcizených věcech. Opatrnost je na místě i v místech s větší kumulací osob, kde „úřadují“ kapesní zloději a využívají každé naší nepozornosti.
I přes veškerou snahu není v našich silách být všude a proto je na každém z nás, abychom o svůj majetek nepřišli nebo aby nedošel k jakékoliv újmě.
Pokud již dojde k protiprávnímu jednání, kontaktujte nás na lince 158 a to i v případě, že budete svědky jakéhokoliv nezákonného počinu ze strany pachatelů.

por. Mgr. Miluše Zajícová
30. října 2019

vytisknout  e-mailem