Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dům si oblíbil

LITOMĚŘICKO – Na místo činu se vrátil… 

Sedmadvacetiletý muž ze Štětí měl v přesně nezjištěné době v průběhu měsíce prosince 2019 vniknout po překonání zajištění vikýře do půdních prostor rodinného domu ve Štětí, kde měl odcizit sjezdové lyže a dále měl vniknout do nezajištěné obytné části domu a zmocnit se zlatých šperků. Toto jednání měl zopakovat v průběhu měsíce ledna 2020, kdy na stejný pozemek měl vniknout po překonání oplocení a dále po překonání visacího zámku kůlny domu měl odcizit motorovou pilu. Celková výše škody byla odhadnuta na více než 70 tisíc korun. Policistům se na základě operativního šetření nyní podařilo dotyčného vypátrat a zjistili, že se výše uvedeného jednání měl dopustit i přesto, že byl v nedávné době za obdobný čin pravomocně odsouzen. K výše uvedenému činu se doznal. Obvinění pro trestné činy krádeže a porušování domovní svobody si převzal a v případě soudem uznané viny mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Auto není trezor

Výlet na jeden z vrchů Českého středohoří se prodražil turistům, kteří zaparkovali své vozidlo s připojeným karavanem na nehlídaném přírodním parkovišti. Neznámý lapka rozbil skleněnou výplň okna do vozidla a následně vnikl stejným způsobem do karavanu. Odcizil batoh s osobními věcmi, ošacení a obuv. Škoda se vyšplhala na více než 40 tisíc korun. Po pachateli krádeže policisté pátrají.

Byl to podvod?!

Neznámá osoba vystupující jako zástupce firmy vyrábějící pracovní stroje oslovila prostřednictvím emailové komunikace poškozeného a následně od něj vylákala zálohu za nákup pracovního stroje. Když poškozený více než 200 tisíc korun poslal na zahraniční bankovní účet, přestal s ním údajný zástupce firmy komunikovat. K dodání pracovního stroje ani k návratu peněz nedošlo. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.  

Litoměřice, 20. 2. 2020, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem