Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Důležité informace pro obchodníky

Zazněly po nácviku evakuace  

Dne 3. 11. 2010 před sedmou hodinou ranní se na základě žádosti bezpečnostního managera společnosti ABI Special s.r.o. dostavil policista Preventivně informační skupiny Hradec Králové do prostor Obchodního centra Futurum Hradci Králové.
Zde v té době probíhal nácvik evakuace. Po úspěšném nácviku se všichni z bezpečného místa, kam se zástupci nájemních jednotek evakuovali, přesunuli zpět do centra, kde se od preventisty dozvěděli důležité informace.
Jednalo se o informace týkající se prevence možných krádeží. Jak postupovat v případě nálezu běžného, či podezřelého předmětu, nebo při zjištění pachatele trestné činnosti. Dále policista uvedl, že je velmi důležité poslouchat pokyny v případě nastalé evakuace, řídit se jimi a znát postup při takové situaci. Nenadálá situace může překvapit a vědět jak se při této chovat, je důležité. Cvičení takových akcí je tedy velkým přínosem.
Po společném setkání všech zástupců nájemních jednotek dále policista navštívil samostatné jednotky, které měly zájem a s nimi konzultoval konkrétní přijetí preventivních opatření, či jiné důležité informace.

nprap. Jan Čížkovský
4. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem