Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Důchodce bránil svého psa před útokem bandoga a přišel o článek prstu na ruce

ČESKOLIPSKO - Událost prověřujeme pro ublížení na zdraví z nedbalosti. 

V tomto týdnu jsme přijali trestní oznámení v souvislosti s incidentem, ke kterému došlo na zahradě domu 73letého důchodce v Novinách pod Ralskem dne 17. února v odpoledních hodinách . Tehdy pes ze sousedství plemene Bandog přeskočil 1,5 metru vysoký plot a na pozemku oznamovatele  se zakousl do krku jeho německého ovčáka. Senior svého psa před ním bránil a přitom se bandog zakousl do jeho pravé ruky.

Rozzuřeného, robustního psa s velkými obtížemi zpacifikoval a odtáhl domů jeho majitel, který se ale následně vůbec nezajímal o zdravotní stav zraněného důchodce. Je skutečně zarážející, že mu nenabídl žádnou pomoc ani potom, co psa doma zavřel. Seniora vezla na ošetření do zdravotnického zařízení jeho manželka, ačkoliv byla sama z celé události dost rozrušená. Manželovo zranění si vyžádalo okamžitý operační zákrok, při kterém mu museli lékaři amputovat jeden zdevastovaný článek prstu na ruce.bandogbandog

Na základě těchto informací jsme už zahájili úkony trestního řízení pro přečin ublížení na zdraví z nedbalosti. Svědci hovoří o tom, že to nebylo poprvé, co ve vesnici obávaný bandog majiteli utekl a napadl jiného psa na pozemcích sousedů. 

25. 2. 2022
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem