Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Drzý mladík si šel „nakoupit“ bez peněz

BRNO: Prodavačku udeřil pěstí a na policejní hlídku vytáhl nůž.  

Ve vazbě skončil v těchto dnech osmadvacetiletý muž, který je podezřelý hned ze dvou trestných činů, a to loupež a násilí proti úřední osobě. Minulý týden odpoledne se mladík pohyboval v okolí autobusového nádraží, v ulici Zvonařka. Navštívil stánek s oblečením, kde odcizil koženkovou bundu a následně se pokusil ukrást také dámské šaty, přičemž ho spatřila provozovatelka obchodu a strčila do něj tyčí.

 

Zloděj na ženu slovně zaútočil, a když mu řekla, že zavolá policii, udeřil ji pěstí do obličeje. Jeho jednání si všimnul zákazník a mladíka okřikl. Ten vzal ještě pár sportovních bot a z místa utekl. Majitelce stánku způsobil škodu asi šest set korun.

Ihned po oznámení uvedené události se rozběhla pátrací akce. Policisté z Oddělení hlídkové služby zanedlouho spatřili v křižovatce ulic Plotní a Zvonařka muže odpovídajícího popisu. Byl bos, na sobě měl oblečené dvě bundy a nesl igelitovou tašku.

Policisté mladíka vyzvali k prokázání totožnosti, ten ovšem odsekl, ať ho neotravují, že jde právě z autobusového nádraží, kde si byl koupit boty, které nesl v tašce. Odmítal s hlídkou komunikovat, nedbal výzev a dokonce vytáhl i nůž, se kterým začal muže zákona ohrožovat. Z těchto důvodů byli policisté nuceni přistoupit k užití donucovacích prostředků a agresora zpacifikovat. Nyní mu za jeho jednání může hrozit až desetiletý pobyt ve vězení.

Zvukový záznam:LPZvonařka1509.mp3

por. Andrea Straková, 15. září 2014

 

vytisknout  e-mailem