Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Držte si kabelky!

ZLÍNSKO: Série okradených v Otrokovicích. 

Příslušníci zlínské služby kriminální policie a vyšetřování mají na svých bedrech nelehký úkol. Najít zloděje, kteří okrádají lidi v Otrokovicích. Případy si jsou vcelku podobné: zloději okrádají zejména starší lidi.
V posledním týdnu byli v Otrokovicích na Zlínsku okradeni už čtyři starší lidé. Tři ženy a jeden muž ve věku od šedesáti do čtyřiaosmdesáti let. Tak například k nejstarší z poškozených přistoupili dva neznámí muži zezadu, jeden ji uchopil za rameno a druhý jí vytrhl kabelku. Paní v ní měla klíče, dvacet korun a kartičku na MHD. Poté pachatelé utekli. Tento případ se stal v pondělí 13. srpna. O den dřív neznámý zloděj ukradl kabelku šedesátileté ženě. Přišel si na osm set korun, které tam žena měla v hotovosti. Její ztráta však dosahuje téměř pěti tisíc. V kabelce totiž měla mimo jiné i dioptrické brýle.
Naši policisté teď případy porovnávají a zjišťují, jestli může jít o jednoho nebo dva stejné pachatele, nebo jestli jde o čirou náhodu. Zloděje, které se usilovně snažíme najít, podezříváme z krádeže, za kterou hrozí až dva roky vězení. Zatím nikomu nezpůsobili žádné zranění.
V podobných případech doporučujeme okamžitě se obrátit na Policii ČR na lince 158. Není dobré s pachatelem natož se dvěma zápasit nebo se jim bránit. Je totiž těžké odhadnout, jak by reagovali, jestli by nezačali být agresivní. Pomohlo by nám, kdyby si člověk zapamatoval co nejlépe popis zloděje a směr, kterým se vydal k útěku.

 

15. srpna, Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem