Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Drzost pachatelů nezná mezí

Pachatelé okrádají chodce a cyklisty přímo z vozidla 

     V období od 31. prosince 2008 do dnešního dne 26. ledna 2009 došlo v Brandýse nad Labem, Čelákovicích a okolí  celkem  k jedenácti přepadení.
 
    Na Brandýsku celkem v pěti případech a v Čelákovicích v šesti případech pachatelé útočili převážně z osobního motorového vozidla. Toto vozidlo tmavé barvy se vždy ze zadu k vytypované oběti přiblížilo a pachatelé přímo z něj strhávají kolemjdoucím kabelky z ruky nebo z ramene. Není výjimkou, že tímto způsobem napadají také oběti jedoucí na kole. Cyklisté mají často svá zavazadla zabezpečena proti pádu a při jejich odcizení může tak dojít ke stržení a pádu samotného cyklisty.
 
      Tyto oběti mají ještě menší šanci se bránit. Pokud nemají svá zavazadla zajištěna, odcizení zjistí často až po nějaké době, při zastavení. Těchto situací pachatelé samozřejmě využívají.  Terčem útoků se nestávají už jen starší ženy, ale občané všech věkových kategorií a také muži. Policisté proto upozorňují všechny občany, aby zvýšili svou ostražitost a byli všímavější ke svému okolí. Velmi důsledně si všímali vozidel, která se v jejich okolí pohybují a to zvláště vozidlům, jejichž pohyb je podezřelý. V takovém případě je nezbytné také věnovat větší pozornost osádce vozidla a jeho řidiči.
 
     Dále policisté varují občany, aby ve svých kabelkách, zavazadlech a příručních taškách nenosili velké finanční hotovosti a cenné věci. Zejména je třeba tuto pozornost věnovat zavazadlům, které cyklisté umísťují na svých kolech do zadních košíků nebo přímo na nosič.
 
     Jakékoliv poznatky k jednotlivým případům a podezřelé chování osob ve svém okolí sdělte neprodleně na tel. 158 nebo na nejbližším obvodním oddělení policie.
 

vytisknout  e-mailem