Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Drzost mladých je až bezbřehá

Dvacetiletý maldík zavinil dopravní nehodu vozidlem, které si vzal bez vědomí majitele, řídil opilý a přes soudem uložený zákaz.  

Dvacetiletý muž z Prachatic si sedl za volant i přes to, že má Okresním soudem v Prachaticích uložen zákaz řízení motrových vozidel do dubna příštího roku a způsobil dopravní nehodu. Jeho drzost byla o to větší, protože řídil s 2,36 promilemi alkoholu v dechu a vozidlo si vzal bez vědomí jeho majitele.

Dne 6. 8. 2008 vzal bez souhlasu majitele osobní automobil Ford Siera a vydal se na silnici III. třídy z Prachatic do Husince. Na Husinecké přehradě řízení vozidla již nezvládl a v necelou hodinu po půlnoci narazil do betonového zábradlí přehrady. Nehoda se obešla bez zranění, řidiči byla po pozitivní dechové zkoušce na akohol odebrána krev přítomným lékařem RZS a opilý řidič byl umístěn do policejní cely, protože hrozilo nebezpečí, že by ve svém protiprávním jednání mohl pokračovat. Mladý muž způsobil škodu 30 000 korun dvaapadesátiletému majiteli vozidla a škodu 50 000 korun na betonovém zábradlí.

Policisté ze Skupiny dopravních nehod z Prachatic případ trestných činů “maření výkonu úředního rozhodnutí”, “řízení motrového vozidla bez řidičského oprávnění”, “ohrožení pod vlivem návykové látky” a “neoprávněné užívání cizí věci” nadále prověřují.

 

vytisknout  e-mailem