Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Drzého zloděje policisté zadrželi během krátké chvíle

KOLÍNSKO – Využil okamžiku, kdy senior šel ke dveřím svého auta. 

Drzost zlodějů, jak si přivlastnit cizí věci, nezná mezí. O tom se přesvědčil senior, kterého okradl pachatel tím, že využil jeho nestřeženého okamžiku a vlezl mu do kufru auta, z něhož odcizil tašku s osobními věcmi. Naštěstí se ale policistům podařilo podezřelého dopadnout a zadržet, a to také díky svědkyni, která nás o tomto informovala a osobu nám popsala.

K celé události došlo 21. února, před desátou hodinou dopoledne, přímo na parkovišti před obchodním domem v ulici Jana Kouly v Českém Brodě. Tam 32letý pachatel využil nestřeženého okamžiku 67letého muže, který ukládal nákup a svou osobní příruční tašku s osobními věcmi do zavazadlového prostoru. Poté, co starší pán zavřel „kufr“ auta a mířil ke dveřím v úmyslu nastoupit, v tento moment přistoupil podezřelý k vozidlu a otevřel zavazadlový prostor. Odtud odcizil látkovou tašku s popruhem, v níž byla finanční hotovost, plastové pouzdro s brýlemi, dvě platební karty a osobní doklady. Při krádeži si senior zloděje všiml, načež ten se dal z místa rychle na útěk.

Díky popisu se podařilo podezřelého brzy dopadnout a zadržet. Věci, které poškozenému odcizil, byly nalezeny rozházené po cestě. Ty se pak v pořádku vrátily majiteli.

Policisté z obvodního oddělení Český Brod sdělili 32letému muži podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětím svobody až na dva roky.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
25. února 2022

vytisknout  e-mailem