Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Druhý ročník soutěže "Co vím o..." o Putovní pohár PČR ÚO Rakovník začal

Žáči 3. ZŠ Rakovník se těší a věří si. Kdo tedy převezme letošní Putovní pohár? 

Druhý ročník Putovního poháru PČR ÚO Rakovník začal
 
     Dne 4. března 2013, odstartoval již druhý ročník soutěže pro žáky 3. ZŠ v Rakovníku, pod názvem „Co vím o….“, kdy hlavní cenou je Putovní pohár PČR ÚO Rakovník , a to pod záštitou plk. Mgr. Jiřího Šilera, vedoucího Územního odboru Rakovník a ředitele školy Mgr. Jana Křikavy.
     Mediální partnerem je Rakovnický deník. Dalšími partnery jsou  Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra ČR a BESIP.
    Loni, se tento projekt na 3. ZŠ v Rakovníku rozjížděl. Žáci od 6. do 9. tříd, se v průběhu jednoho měsíce účastnili besed Policie ČR, které vede nprap. Jana Žáčková, tisková mluvčí ÚO Rakovník a to na téma: šikana, násilné chování, agrese, dále kyberšikana a sociální sítě, potom drogy, alkohol a kouření a pro devátý ročník to je právní vědomí a odpovědnost.
     Každá z tříd na základě uvedené besedy vytvoří projekt na zadaný úkol, který má svá specifika, tyto nesmí být porušena , a poté bude předložen k vyhodnocení tříčlenné komisi. Tři nejlepší výstupy jsou poté odměněny a ten nejlepší získává Putovní pohár PČR ÚO Rakovník. Loni ho vybojovala jedna z devátých tříd .
     A kdo letos? Kdo převezme štafetu a bude kralovat v roce 2013? Nováčci v projektu jsou nynější žáci šestých tříd. Ti ostatní již mohli loni okoukat výstupy svých spolužáků z vyšších ročníků. Necháme se překvapit a uvidíme, co dokáží studenti, když spojí své síly.
    Vyhodnocení celého projektu a slavnostní předání bude až ke konci dubna. Žáci budou mít tedy měsíc od poslední besedy na to, aby ukázali co v nich je a jak vidí svýma očima problematiku daných témat.
 
nprap. Jana Žáčková
4. března 2013

vytisknout  e-mailem