Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Druhý ročník kurzu Kuzma odstartoval

MŘP Ostrava- 12.4. 2010 

První kurz druhého ročníku Kuzmy odstartoval

 Po prvním úspěšném ročníku ostravští policisté dne 10. 4. 2010 v policejním sportovním areálu Ostrava Hulváky zahájili první běh kurzu KUZMA (kurz zodpovědného majitele).
 Prvních čtrnáct mladých psovodů si na prvním setkání vyslechlo kromě základních organizačních věcí i přednášku na téma poslušnost psa, odměňování psa, která měla být ukončena praktickou ukázkou. Bohužel počasí tomu nedalo šanci, ale i tak byli děti společně se svými rodiči spokojeni a vše se líbilo. Mladí psovodi se budou setkávat každou středu po dobu třech měsíců.    Tento kurz jako i ostatní v loňském roce pořádaném bude ukončen přezkoušením. Motivací pro zúčastněné bude účast na veřejných ukázkách, společně s policejními kynology a to například u příležitosti konání Dne Policie na Slezskoostravském hradě dne 21.6. 2010.
Pouze připomínáme, že kurz je určen pro děti od 12 do 18 let, které vlastní psa a mají zájem lépe rozumět psychice svého psa a dokázat ovládat psa v běžném městském provozu.Tento projekt finančně podpořil Magistrát města Ostravy a kurzy jsou přístupné všem, neboť jsou pořádané zdarma.
Další kurz začíná v září, kde jsou zatím ještě volná místa.

 Fotogalérie zde


por. Martina Hudecová
Preventivně informační skupina Ostrava 


pprap. Lukáš Šesták
oddělení služební kynologie
tel.č. 974 721 771

vytisknout  e-mailem