Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Policista roku 2007

Tým pracovníků Kriminalistického ústavu Praha obsadil 2. místo v prestižním ocenění Policista roku 2007 v kategorii Policejní čin roku - týmová práce.  

Toto vysoké ocenění převzal z rukou ministra vnitra Mgr. Ivana Langera a policejního prezidenta plk. Mgr. Oldřicha Martinů ředitel Kriminalistického ústavu Praha plk. JUDr. Emil Vančo společně se zástupci celého kolektivu pracovníků – pplk. RNDr. Hanou Eliášovou, Ph.D., plk. Mgr. Jozefem Balintem, pplk. Ing. Martinem Černým, CSc., plk. RNDr. Markem Kotrlým a pplk. RNDr. Pavlem Tomíčkem dne 3. července 2008 v reprezentativním prostředí paláce Žofín v Praze.

Společná fotografie s ministrem.jpg Společná fotografie s ministrem    

Cenu obdrželi policisté a zaměstnanci Kriminalistického ústavu Praha za získání osvědčení o akreditaci, které jim vydal Český institut pro akreditaci o.p.s. dne 1. listopadu 2007. Vydáním osvědčení  bylo úspěšně završeno více jak tříleté úsilí, během něhož byl v Kriminalistickém ústavu Praha vybudován systém managementu kvality a podle požadavků normy pro akreditaci byly vytvořeny příslušné dokumenty a vypracovány standardní operační postupy. V duchu současných statistických údajů je těmito postupy pokryto 84 % všech požadavků na zkoumání, které do KÚP přicházejí zejména od výkonných útvarů Policie ČR.

Za oceněný kolektiv při této příležitosti promluvil ředitel Kriminalistického ústavu Praha. Nejprve poděkoval všem pracovníkům, kteří se o toto velmi cenné uznání zasloužili a bez jejichž úsilí by akreditace nebylo nikdy dosaženo. Současně poděkoval policejnímu prezidentovi a vedení Policejního prezidia ČR za přijetí rozhodnutí o zavedení systému managementu v Policii ČR a za podporu při jeho budování. Ministrovi vnitra poděkoval za mimořádnou vnímavost tohoto procesu v policii a za ocenění několikaletého úsilí Kriminalistického ústavu Praha.

Na závěr řekl, že na podiu s ním stojí jen malý vzorek lidí z Kriminalistického ústavu Praha – antropoložka, chemik, fyzik, daktyloskop a manažer kvality a dále uvedl, že je velice příjemné velet velkému týmu vysokoškolsky vzdělaných lidí, uznávaných odborníků doma i v zahraničí. S nadsázkou pak podotkl, že tito uznávaní experti mají přece jen jednu vadu. Podle jeho vyjádření nedovedou zpracovávat expertizy tak rychle, jako jejich filmoví kolegové například v seriálech Kriminálka Miami, Kriminálka Las Vegas nebo Kriminálka New York a také neumějí zvládnout najednou tolik oborů, jako tito hrdinové.

Je velice potěšitelné, že toto prestižní ocenění získal tým pracovníků Kriminalistického ústavu Praha již podruhé v krátké době. První ocenění, rovněž druhé místo ve stejné kategorii, bylo získáno před dvěma roky za zajištění a práci mise expertů Kriminalistického ústavu Praha při identifikaci občanů ČR – obětí zemětřesení a vlny tsunami v Thajsku v roce 2005.

Mgr. Dušan Hrazdíra
4. 7. 2008

Odkazy do noveho okna

Policista roku 01

Policista roku 01 

Detailní náhled

Policista roku 02

Policista roku 02 

Detailní náhled

Policista roku 03

Policista roku 03 

Detailní náhled

Policista roku 04

Policista roku 04 

Detailní náhled

Policista roku 05

Policista roku 05 

Detailní náhled

Policista roku 06

Policista roku 06 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem