Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Druháci dostávali Ajaxův zápisník

Budou s ním pracovat v hodinách prvouky. 

     Ajaxův zápisník je preventivně výchovná učební pomůcka, díky, které se děti nenásilnou formou seznamují s prací policistů, s jevy, které je v dnešní době ohrožují - drogy, alkohol, tabák a hazardní hry. Naučí se zásady bezpečného chování a také rozpoznávat, kdy je jejich jednání správné a kdy ne. Dozví se, jak mají mít správně vybavené jízdní kolo a jak se mají bezpečně chovat v silničním provozu jako chodci a cyklisté a spoustu dalších zajímavých informací. 

 

Ajaxův zápisník Ajaxův zápisník
  

 

   Pracovní sešit Ajaxův zápisník  je projekt realizovaný Policií ČR a je určen pro žáky druhých tříd základních škol, které s ním pracují v hodinách prvouky za pomocí učitelů. Sešit je rozdělen na deset témat. Každý měsíc děti proberou vždy jedno zajímavé téma, například „Co se smí a co se nesmí, Děti a trestné činy, Mezilidské vztahy - šikana, Drogy a hazardní hry, Bezpečné prázdniny „ a další. Za svědomitou práci se zápisníkem může být dítě odměněno razítkem přímo do sešitku, které má každý učitel k dispozici.

     V měsíci září tyto zápisníky dětem na několika základních školách na Benešovsku osobně předá policejní mluvčí Okresního ředitelství Policie ČR v Benešově. Při rozdávání sešitků jí pomáhá maskot projektu, plyšový pes Ajax.

     Na hodiny se zápisníkem a psím kamarádem AJAXEM se děti už moc těší.

 

vytisknout  e-mailem