Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Drogy ve vozidle

Policisté při silniční kontrole našli ve vozidle několik gramů drog. 

V pátek 17. února 2017 pět minut po půlnoci si policisté z pohotovostní motorizované jednotky všimli na Moskevské ulici v Praze 10  vozidla Audi, které se rozhodli zastavit a zkontrolovat. Ve vozidle se nacházeli tři muži ve věku od třiceti do třiatřiceti let, přičemž nejmladší z nich seděl za volantem. U něj policisté provedli orientační test na přítomnost drog v těle, který byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Řidič pak přiznal, že si před nějakou dobou nitrožilně aplikoval pervitin. Při prohlídce vozidla pak v zavazadlovém prostoru policisté nalezli několik skleněných a plastových nádob, ve kterých byly různé chemické látky. Kvůli tomu pojali podezření, že by se v autě mohli nacházet i drogy a zavolali si na místo kontroly psovoda se psem vycvičeným na jejich vyhledávání. Ve spolupráci s ním pak v autě nalezli krabičku s téměř dvaceti gramy marihuany a sáčky s pervitinem. Ve vozidle bylo také nalezeno několik zbraní jako například mačeta, nůž a „boxer“.

Vzhledem ke všem těmto okolnostem putovala celá osádka vozidla na policejní oddělení a případ si převzali kriminalisté z oddělení drogové problematiky. Případ je nyní prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což hrozí až jeden rok odnětí svobody. Řidič se bude muset navíc zpovídat z řízení pod vlivem drog. Až výsledky rozboru krve a moči ukáží, zdali to bude v rovině trestní nebo přestupkové.

Na policejní oddělení se také museli dostavit chemici od hasičů, kteří si převzali neznámé chemické látky nalezené ve vozidle k jejich likvidaci.

Závěrem nutno zmínit, že všichni tři zajištění muži mají v policejních evidencích několik záznamů převážně drogového charakteru.

por. Bc. Jan Daněk – 21. 2. 2017

vytisknout  e-mailem