Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Drogy stejně jako alkohol za volant rozhodně nepatří

JIČÍNSKO – Řidičům hrozí zákaz řízení a vysoká peněžitá pokuta! 

Ilustrační fotoIlustrační fotoBěhem uplynulých dní policisté v okrese Jičín odhalili dva případy jízdy pod vlivem drog spolu s jedním odmítnutím podrobení se testu na omamné a psychotropní látky.

Ve čtvrtek 11. ledna krátce po dvaadvacáté hodině v obci Kopidlno řídil třiatřicetiletý muž osobní automobil Škoda Octavia. Provedený test na požití návykových látek u něho vyšel s pozitivním výsledkem na marihuanu. Následujícího dne v pátek 12. ledna po třinácté hodině kontrolovala policejní hlídka osmatřicetiletého muže v obci Chomutice, který řídil vozidlo Peugeot 106. I v tomto případě test vykázal užití marihuany. Oba muži se rovněž podrobili lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči z důvodu znaleckého zkoumání. Zatím k poslednímu případu došlo v neděli 14. ledna krátce po dvaadvacáté hodině v Nové Pace, kde osmačtyřicetiletý muž řídil osobní motorové vozidlo Škoda Favorit. V tomto případě se však policistům na místě kontroly odmítl podrobit jak orientační zkoušce na návykové látky, tak i odbornému lékařskému vyšetření.

O dalším osudu všech hříšníků v jejich přestupkovém jednání rozhodne příslušný správní orgán, kde jim v případě prokázání viny hrozí několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel a vysoká peněžitá pokuta.

Ilustrační fotoIlustrační fotoV souvislosti s výše uvedeným případem policisté upozorňují!

Řízení pod vlivem drog je přinejmenším stejně nebezpečné jako řízení vozidla pod vlivem alkoholu. V obou případech je takový řidič velkým nebezpečím pro ostatní účastníky silničního provozu. Čím je hladina alkoholu nebo návykové látky u řidiče vyšší, tím menší je řidičova schopnost své vozidlo ovládat. Na odhalování těchto řidičů se policisté v rámci okresu Jičín nepřetržitě zaměřují v rámci dopravně bezpečnostních akcí, ale i v rámci běžného dohledu nad silničním provozem.

nprap. Aleš Brendl
15. ledna; 11:05

vytisknout  e-mailem