Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Drogy sám vyráběl, prodával i užíval

HORŠOVSKÝ TÝN – Domažličtí kriminalisté sdělili obvinění pětatřicetiletému muži, který vyráběl a prodával pervitin. Nyní mu hrozí až pět let vězení. 

     Domažličtí kriminalisté vedou vyšetřování proti pětatřicetiletému muži, který nejméně od začátku měsíce června loňského roku do konce měsíce ledna letošního roku v katastrálním území obce Horšovský Týn a v okrese Plzeň – sever vyrobil nejméně 900 gramů drogy pervitinu a tuto drogu pak poskytoval dalším osobám. Celkem muž prodal přinejmenším 70 gramů pervitinu za částku nejméně 77 tisíc korun. Dalších protiprávních jednání se obviněný dopustil na konci měsíce ledna roku 2022 v obci Horšovský Týn tím, že pro vlastní potřebu držel přes 14 gramů hnědé krystalické látky s obsahem metamfetaminu a téměř 26 gramů sušiny rostlinného materiálu s obsahem THC, které patří mezi zakázané psychotropní látky. Dále u sebe přechovával zakázané množství prekursorů potřebných k výrobě pervitinu. Za uvedená jednání bylo muži sděleno obvinění ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přečinu výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu.
     Dne 12. dubna 2022 vyšetřovatel rozšířil obviněnému trestní stíhání o trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Toho se dotyčný dopustil v polovině měsíce února letošního roku v odpoledních hodinách, kdy řídil osobní motorové vozidlo tovární značky BMW z obce Horšovský Týn do obce Domažlice a zpět do obce Horšovský Týn, kde ho v ulici Boženy Němcové zastavila policejní hlídka z obvodního oddělení policie Horšovský Týn. Následnou provedenou zkouškou na přítomnost omamných a psychotropních látek, byla u řidiče prokázána přítomnost amfetaminu a metamfetaminu. Výsledek provedeného rozboru biologického materiálu řidiče u něj prokázal přítomnosti obou uvedených látek.
     Obviněnému za jeho protiprávní jednání nyní hrozí mimo jiné trest odnětí svobody až na pět let. Případem se nadále zabývají kriminalisté z oddělení obecné kriminality Domažlice.

nprap. Barbora Šmaterová
14. dubna 2022

vytisknout  e-mailem