Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Drogy a zbraň v autě

RAKOVNICKO – Kriminalisté obvinili dvě osoby, každou ze dvou trestných činů. 

Čtyřčlenné posádce vozidla zřejmě jednoho dne zatrnulo, když se za nimi „rozblikaly a rozhoukaly“ policejní majáky. 

Rakovničtí policisté z oddělení hlídkové služby zastavili v Rakovníku na autobusové zastávce osobní vozidlo VW, v němž cestovaly čtyři osoby. Řidič při silniční kontrole měl pozitivní test na drogy, konkrétně na amfetamin/metamfetamin. Vzhledem k této skutečnosti policisté přistoupili ke kontrole vozidla.

V kastlíku předních dveřích u řidiče policisté nalezli plastový sáček s obsahem hnědozelené sušiny a poté v prostoru zadních sedadel tašku s plastovou dózou, v níž byla bílá krystalická látka. Kromě toho měla jedna ze spolujezdkyň v kabelce injekční stříkačky a samonabíjecí pistoli v černém látkovém pouzdře s prázdným zásobníkem.

Nalezené drogy a zbraň policisté na místě zajistili a zaslali k odbornému zkoumání. Z odborného vyjádření z odvětví chemie bylo konstatováno, že obsahem plastové dózy bylo téměř 145 gramů pervitinu a co se týče hnědozelené sušiny, respektive marihuany, té bylo více než 16 gramů. Dále pak z odvětví balistiky bylo zjištěno, že se jedná o funkční samonabíjecí pistoli belgické výroby.

Kriminalisté po veškerých služebních úkonech a po obdržení výsledků z odborných zkoumání zahájili proti dvěma osobám trestní stíhání, přičemž 46letého muže obvinili ze spáchání 2 trestných činů, a to z ohrožení pod vlivem návykové látky a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Dále pak 32letou ženu obvinili ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a z přečinu nedovolené ozbrojování, neboť není držitelem zbrojního průkazu. 

Obviněnému hrozí v případě odsouzení až roční pobyt za mřížemi, zatímco ženě, která byla v posledních třech letech za drogovou trestnou činnost již odsouzena, hrozí až deset let odnětí svobody. 

Obě obviněné osoby jsou stíhány na svobodě.

 
por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
17. května 2023

Odkazy do noveho okna

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem