Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Drogu vyrobit nestačil

MOST - Čelí obvinění ze čtyř trestných činů; S lupem se nadřel; Platil s cizí kartou. 

S lupem se pěkně pronesl
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže vloupáním 30letého muže z Litvínova. Ten měl vniknout v nočních hodinách do jedné litvínovské prodejny za použití násilí. Poté uvnitř obchodu měl odcizit 27 lahví s tvrdým alkoholem a aperitivem, 6 lahví vína, 6 piv a 125 krabiček různých cigaret. Lup v hodnotě 19 tisíc korun údajně rozprodal náhodných osobám. Obviněný Litvínovan je stíhán na svobodě a bude-li uznán vinným, může mu soud uložit trest odnětí svobody až na dva roky.

Platil cizí kartou
Z trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku byl obviněn policií 43letý muž z Mostu. Ten měl od jiné osoby převzít platební kartu cizí osoby, se kterou poté provedl nákup ve dvou případech. Při třetím nákupu v jednom mosteckém supermarketu si nakoupil pití a cigarety, kdy karta byla platebním terminálem označena jako odcizená a platba byla zablokována. Muž z místa odešel a kartu tam nechal. Policie ho vypátrala. Obviněný je stíhán na svobodě. Už v minulosti byl odsouzen pro krádež. 

Drogu vyrobit nestačil, v prádelně přechovával 320 g marihuany
Policie v Mostě obvinila z pokusu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve stádiu pokusu dva muže ve věku 40 a 41 let. Mladší měl v bytě, který měl v pronájmu starší, začít vyrábět pomocí předmětů a chemikálií metamfetamin. To mu však překazili strážníci. Starší z dvojice měl mladšímu výrobu umožnit za slíbenou úplatu. Mladší čelí obvinění i z trestných činů přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu a výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Obviněný měl ve sklepních prostorech jiného domu v Litvínově přechovávat předměty, které byly dle výsledků expertiz používány při výrobě metamfetaminu a také usušené konopí o celkové hmotnosti 320 gramů, které obsahovalo kanabinoidní látky. Navíc prádelnu obýval neoprávněně a je stíhán i pro neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo nebytovému prostoru. 

Most 15. listopadu 2018
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem