Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Drogu měl doma, v autě i v kapse

MOST - Policie dealerovi rozšířila obvinění; Zákazník byl zloděj a další 

Policejní komisař rozšířil trestní stíhání 37letého muže z Mostecka. Koncem ledna ho policie v Mostě obvinila ze zločinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Muž měl od roku 2006 do loňského roku zásobovat osoby z řad toxikomanů pervitinem a marihuanou. Drogy prodával ve svém bytě, nebo je dodával na smluvených schůzkách v Mostě. Policisté u něj doma provedli domovní prohlídku a našli sáček s obsahem 9 gramů pervitinu. Prohlídkou prošlo i jeho motorové vozidlo. Tam kriminalisté objevili sáček s metamfetamimen a marihuanou. Drogu měl muž i u sebe. V pěti plastových sáčcích se ukrývalo téměř pět gramů metamfetaminu. To, že jde o drogy, potvrdily výsledky odborných expertiz, které má policie k dispozici. Policie muže koncem ledna předala do vazby, kde v současnosti probíhá jeho trestní stíhání. Policejní komisař mu nyní ve vazbě předal další obvinění i z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu a přečinu výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Dealerovi hrozí v případě uznání viny trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.
Mostecká policie v loňském roce věnovala odhalování trestné činnosti na úseku drog mimořádnou pozornost. V roce 2009 policisté šetřili celkem 51 případů trestných činů drogové kriminality. V souvislosti s touto kriminalitou stíhali a vyšetřovali celkem 53 osob, z toho 18 recidivistů, jednu nezletilou osobu a tři mladistvé. Drogovou kriminalitou se zabývalo i deset žen. Kriminalisté odhalili sedm pěstíren marihuany a dvanáct domácích varen. Mostečtí policisté v rámci bývalého Severočeského kraje byli loni v počtu odhalených případů nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů na třetím místě za Teplicemi a Českou Lípou a v počtu objasněných případů obsadili první příčku.

Lapka kradl, řidič vykládal
Zaparkovaný automobil navštívil neznámý zloděj. Nákladní automobil stál u rampy jednoho mosteckého supermarketu v odpoledních hodinách. Lapka si vyčíhl dobu, kdy zrovna řidič vykládal v zadní části zboží a dění u vozidla nevěnoval patřičnou pozornost. Nepozorovaně vnikl do kabiny náklaďáku a uvnitř odcizil osobní doklady, platební kartu, peněženku a finanční hotovost. Řidič tak přišel o věci v celkové hodnotě pěti tisíc korun. Případ krádeže je v šetření mostecké policie.

Lákala je bižutérie
Dvě ženy se o víkendu vydaly do obchodního centra v Mostě. Pětatřicetiletá žena z Mostu zašla do prodejny s oděvy, kde si vybrala ze stojanu řetízky a náramky v hodnotě osmi set korun. Bižutérii ještě v obchodě ukryla pod bundu a poté zamířila k východu. Tam na ni již čekali pracovníci ostrahy prodejny, kteří ženu zadrželi. Policie, která šetřením zjistila, že žena již kradla a byla za to odsouzena, ženě sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže.

Lup ukryla do tašky
V sobotu do stejného obchodu i ve stejnou dobu zavítala i devatenáctiletá žena se svým děckem v kočárku. Ta tam přišla již s úmyslem něco ukrást. I jí se zalíbila bižutérie. Vzala si náušnice, sponky a čelenky, které si dala do tašky, kterou měla zavěšenou na dětském kočárku. Pak chtěla z prodejny rychle odejít. Ani jí se to však díky ostražitosti ochranky nepodařilo. Žena z Teplicka skončila na policejním oddělení, kde jí s ohledem na kriminální minulost bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.

Ze zákazníka se vyklubal zloděj
Rafinovaně si počínal neznámý poberta v jedné mostecké prodejně s fotoaparáty v centru města. Předstíral zájem o koupi foťáku. Levný se mu nezamlouval a tak si nechal ukázat dražší výrobek. Ten si mu zalíbil, jenže ho nehodlal koupit. Prodavačce ho vytrhl z ruky. Ta se s ním chvíli v prodejně o aparát přetahovala, lapka však nakonec z prodejny utekl i s lupem směrem k ulici Budovatelů, kde nasedl do osobního vozidla a z místa ujel. Poškozenému majiteli tak neznámý zloděj způsobil škodu ve výši sedmi tisíc korun. Případ krádeže šetří mostecká policie a po pachateli pátrá.

Batohy na zádech – snadná kořist pro zloděje
Neznámý lapka okradl devatenáctiletou dívku. Ta jela vlakem ze školy a zřejmě v nádražní hale v Mostě byla okradena. Zloděj jí z kapsy batohu, který měla na zádech, odcizil peněženku. Na krádež dívka přišla na zastávce autobusu, když si všimla rozepnuté kapsy batohu. Kromě peněženky nyní nemá ani osobní doklady. Případem krádeže se zabývají policisté mosteckého obvodního oddělení.

Lapka sáhl do batohu
Smůlu měla i třicetiletá žena z Mostu. Ta byla minulý týden na nákupu v obchodním domě Central v Mostě. Na zádech měla batoh, který byl uzavřený. To však nebylo žádnou překážkou pro neznámého nenechavce. Tomu se podařilo ženě na přesně nezjištěném místě z batohu odcizit peněženku, kde měla peníze a platební kartu. Mostečanka utrpěla škodu ve výši 3 000 korun. Případ krádeže na osobě vyšetřuje mostecká policie.

Most 23. února 2010
 

vytisknout  e-mailem