Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Drogově závislá žena oloupila osmiletou dívku

Kriminalisté z prvního oddělení obecné kriminality Prahy I. díky velmi usilovné práci vypátrali a zadrželi devětadvacetiletou ženu, která přepadla osmiletou dívku. 

Osmiletá dívenka šla v pátek 9. listopadu krátce po čtrnácté hodině se svým dvanáctiletým bratrem po ulici Pštrossova. Z ničeho nic k ní zezadu přistoupila devětadvacetiletá žena, která dívence násilím vytrhla ruku z kapsy, v které svírala mobilní telefon. Následně ji telefon pod slovním a fyzickým nátlakem vyškubla z ruky a z místa utekla. Po celou dobu tohoto jednání stál opodál jednatřicetiletý muž, který ženu hlídal a sledoval okolí. Odcizený mobilní telefon chvilku poté společně prodali na Václavském náměstí za pouhých dvěstě korun, i přestože jeho hodnota je mnohonásobně vyšší.
Kriminalisté ženu i muže vypátrali, zadrželi a včerejšího dne obvinili z trestného činu loupeže. Oba dva jsou drogově závislí a v minulosti již několikrát trestaní za majetkovou trestnou činnost. Po provedeném výslechu oba putovali do policejní cely s návrhem na vzetí do vazby.  V případě odsouzení dvojici hrozí trest odnětí svobody v délce až deseti let.

 

por. Bc. Eva Kropáčová       15.11.2012

vytisknout  e-mailem