Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Drogová prevence v 8. a 9. třídách základních škol

Pracovníci oddělení tisku a prevence ve spolupráci se saskými kolegy.  

Dne 06. 10. 2016 se pracovníci oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství Policie Karlovarského kraje ve složení por. PhDr. Zdeňka Papežová a nprap. Bc. Věra Hnátková zúčastnili přednášky v rámci projektu Interred V A/2014-2020, projektu EU číslo 100 253 277 – Zlepšení bezpečnosti v česko-saském příhraničí pomocí koordinované práce s veřejností. Tento projekt je podporou z Evropské unie a z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Setkání se uskutečnilo v budově základní školy v Chomutově, které pořádali němečtí kolegové ze Zwickau a Chemnitz společně s nprap. Marií Pivkovou z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství PČR Ústeckého kraje.

Tématem byla Drogová prevence v 8. a 9. třídách základních škol, přičemž přednáška byla v rozsahu tří vyučovacích hodin. Žáci byli z počátku rozděleni do pěti skupin, ve kterých zpracovali projekt na zadané téma dané problematiky a to včetně následné prezentace. V druhé části přednášky se žáci rozdělili do dvou skupin, kdy si mohli vyzkoušet brýle simulující stav po požití alkoholický nápojů či brýle simulující stav po požití drog. Jejich úkolem dále bylo jezdit s výše uvedenými brýlemi slalom s kolečkem mezi vyznačenými kužely, či stavění komínů z kostek, přičemž řadě z žáků plnění těchto zdánlivě jednoduchých úkolů činilo problémy.

Akce se žákům líbila, ty například nečekali, že byť i menší množství požití alkoholických nápojů může mít vliv na jejich smyslovou soustavu, nebo že i z nepravidelného užívání drog muže vzniknout závislost.

nprap. Bc. Věra Hnátková
11. 10. 2016

 

 

Odkazy do noveho okna

Prevence

Prevence 

Detailní náhled

Prevence

Prevence 

Detailní náhled

Prevence

Prevence 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem