Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Droga v zásilce - aktualizace

Do věznice na Pankráci dorazila poštou kniha. V ní byla droga. 

Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu pracují na objasnění případu distribuce drog. Začátkem srpna do věznice Pankrác dorazila poštovní zásilka v podobě knihy, jejímž adresátem byl jeden z odsouzených. Tato zásilka byla prohlédnuta pracovníky věznice, kteří zjistili, že je v ní ukryta droga. Konkrétně se jednalo o necelý gram pervitinu.

Celý případ si proto převzali zmiňovaní kriminalisté a začali pátrat po osobě, která zásilku odeslala. Podařilo se jim zjistit, že balíček poslala zatím neznámá žena z pošty v Jindřišské ulici. Jak se později ukázalo, tak zásilku odeslala pod cizím jménem. Při prošetřování případu kriminalisté provedli celou řadou konkrétních úkonů, ale do této doby se jim podezřelou nepodařilo ustanovit. Proto se nyní obracíme na veřejnost, zdali ji někdo na záběrech pozná. Jestliže ano, prosíme, aby se obrátil na linku 158.

Za trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí v případě odsouzení až pětiletý trest za mřížemi.

por. Bc. Jan Daněk – 22. 11. 2017

Aktualizace: Díky medializaci případu kriminalisté dostali přibližně deset poznatků k totožnosti podezřelé. Dvaadvacetiletou ženu si pak pozvali na výslech, u kterého se k poslání drogy do věznice přiznala.

Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu se ženou zahájili trestní stíhání pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Stíhání je vedeno na svobodě.

Tímto děkujeme všem, kteří věnovali tomuto pátrání pozornost a přispěli tak k vypátrání podezřelé.

por. Bc. Jan Daněk – 29. 11. 2017

vytisknout  e-mailem