Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dráty vedly, kam neměly

DĚČÍN - Krádež elektřiny, zpronevěřené peníze, maření výkonu a další odhalené lumpárny 

Do dvou bytů v jednom rumburském domě vedly z rozvaděče na černo píchnuté kabely, pomocí kterých vysály dvě sousedky ve druhém pololetí minulého roku načerno elektrickou energii za více než šestnáct tisíc korun. Proti každé z nich vedou místní policisté samostatné trestní stíhání. Za krádež jim může hrozit až dvouleté vězení.
 
 
Podivný autobazar
 
Zvláštním způsobem měl prodávat ojeté automobily majitel jednoho autobazaru na Děčínsku. Obyčejně bývá zvykem, že prodejce si z utržených peněz nechává nějakou tu provizi, jenomže filuta z tohoto případu si nechával vše a majitelé vozů neviděli ani korunu. Svým klientům způsobil dohromady škodu za více než šest set tisíc korun. Za zpronevěru, ze které je nyní obviněn kriminalisty, by mu mohl vzhledem k výši škody hrozit až osmiletý pobyt za mřížemi.
 
 
Pozor na běžící stroje
 
Nepříjemný pracovní úraz se stal na noční směně pětadvacetiletému zaměstnanci podniku v České Kamenici. Firma je v tom však zřejmě nevinně, neboť pracovník měl při manipulaci s tiskovým a prosekávacím strojem zanedbat bezpečnost práce. A to tím, že za chodu stroje vstoupil na podavač, který mu následně při manipulaci s kartónem vtáhl dovnitř ruku a způsobil středně těžké zranění. Díky tomu musel být převezen do nemocnice. Případem se zabývají děčínští kriminalisté.
 
 
Zloděj z Jílového dopaden
 
Kriminalisté z Děčína dopadli a obvinili šestadvacetiletého výtečníčka. Ten zhruba před půl měsícem vnikl do bytu v panelovém domě v Jílovém u Děčína, odkud odcizil elektroniku a klíčky od vozu, kterým pak i s věcmi odjel. Majitelce tím způsobil škodu za více než osmdesát tisíc korun. Zloději může za krádež vloupáním, porušování domovní svobody a neoprávněné užívání cizí věci hrozit až tříletý pobyt ve vězení. Automobil byl poškozené navrácen.
 
 
Zkrácenka za měď
 
Ve zkráceném přípravném řízení řeší za krádež ve spolupachatelství kriminalisté z Varnsdorfu pětadvacetiletého pobertu a jeho o dva roky mladšího komplice. Tandem odcizil z budovy hotelu množství měděných prvků v hodnotě necelých padesát tisíc korun.  Za to by oběma mohl hrozit až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
 
Bez řidičáku je to risk
 
Odebraný řidičský průkaz a blokace řidičského oprávnění nezabránila osmatřicetiletému pánovi usednout za volant a rozjet se do ulic. Určitě by to neudělal, kdyby věděl, že ho zastaví policisté. To se ve Varnsdorfu také stalo. Ve zkráceném přípravném řízení je teď podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí, což by mu mohlo vynést hrozbu až tří let odnětí svobody.

 

 

 

11. 5. 2010
por. Bc. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem