Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Drama ve Vinohradské

Nejprve si dal „férovku“ s dopravními značkami, pak zhaněl všímavé svědkyně a nakonec nožem zranil poškozeného. Nebyli jste svědky této události? 

Bylo hodinu po půlnoci sedmadvacátého dubna, když pětatřicetiletý muž zaparkoval své osobní auto v ulici Budečská. Vystoupil z něj a z blíže nezjištěného důvodu rovnou „nastoupil“ na přenosné dopravní značení, které bylo uprostřed ulice a na protějším obrubníku. Že plastové kužele nešetřil, je vidno z přiloženého videozáznamu.

Od tohoto jeho řádění ho chtěly odradit dvě náhodné kolemjdoucí, které ho okřikovaly, aby přestal dopravní značky ničit. Jenže toto jejich mravokárství výtržníka ještě víc popudilo a svůj hněv obrátil právě vůči těmto ženám, kdy je začal bez jakýchkoli skrupulí urážet a posílat do patřičných mezí.

Takové jednání se ale zajídalo dalšímu náhodnému svědkovi celé události, který se jal bránit čest obou žen. Každému je jasné, vůči komu se otočil hulvátův nespravedlivý hněv. Jenže tentokrát se výtržníkovo verbální napadání ve vteřině změnilo ve fyzický útok.

Samozvaného gentlemana navíc napadl hned třikrát. Poprvé došlo na pěsti a kopance, načež se agresor z místa vzdálil, ale ne na dlouho. Za chvilku byl zpět a v útoku pokračoval, aby se po několika pěstích a kopancích, které opětovně uštědřil svému sokovi, opět z místa vzdálil.

Zjevně čtyřiatřicetiletý útočník došel po prvních dvou útocích k závěru, že pěsti a kopance jsou málo a na třetí napadení se vyzbrojil nožem. Tím posléze zaútočil jednačtyřicetiletému poškozenému do oblasti hrudníku, horních i dolních končetin, kdy na všech těchto místech mu způsobil bodnořezná zranění.

Po tomto útoku odešel neurvalec a násilník z místa události neznámo kam, nicméně přivolaným policejním hlídkám netrvalo dlouho ho vypátrat. Ukázalo se totiž, že bydlí nedaleko místa incidentu, kam se utekl schovat, nadneseně řečeno, manželce pod sukně.

Ani to ho však nezachránilo od následného zadržení a předvedení na policejní služebnu. Zadržený je v tuto chvíli stíhán pro trestné činy těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výtržnictví, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Kriminalisté ale musí, v souladu se zákonem, mít skutek spolehlivě zjištěn a hlavně prokázán. A k tomu potřebují i vaše svědecké výpovědi. Proto se obracíme na všechny, kteří byli svědky popsané události, aby se přihlásili kriminalistům druhého policejního obvodu prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Apelujeme především na ty, kteří byli přítomni poslednímu z popsaných útoků, tedy útoku nožem. Kriminalisté totiž vědí, že této situaci byly přítomny, krom obou aktérů, ještě minimálně další dvě osoby. Proto shora uvedená výzva směřuje právě k nim.

por. Mgr. Tomáš Hulan 21. 5. 2019

Odkazy do noveho okna

obviněný po útoku

obviněný po útoku 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem