Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

„Drahý“ přeplatek elektřiny

JIČÍNSKO - Podvodník připravil ženu o několik tisíc korun 

                                    ilustrační foto
S fintou o vrácení přeplatku za elektřinu se v úterý 26. června ráno vetřel  do domu sedmasedmdesátileté důchodkyně v Libuni asi třicetiletý muž
. Ženě namluvil, že přeplatek činí 1.010 korun a přitom na botník položil pětitisícovou bankovku a  desetikorunu. Pak požádal o vrácení 4 tisíc korun, pro které seniorka odběhla do vedlejšího pokoje a následně položila vedle jeho bankovky. Muž se po chvíli omluvil s tím, že něco zapomněl v autě, a odešel. Co však nezapomněl, byly peníze, které si vzal z botníku. Když se dlouho nevracel, žena pochopila, že se stala obětí podvodníka.  Vetřelec si totiž odnesl jak svoji pětitisícovku, tak i její čtyři tisíce a navíc ze skříňky v kuchyni dalších 15 tisíc korun.
 
K popisu muže seniorka uvedla, že byl ve věku kolem 30 let, asi 170 cm vysoký, střední postavy, tmavé pleti a měl černé vlasy. Na sobě měl světle modrou sportovní bundu s tmavými pruhy a černé boty.
 
Případ šetří sobotečtí policisté jako přečin porušování domovní svobody, za což pachateli hrozí až dva roky vězení. Zároveň žádají občany, kteří by k osobě pachatele nebo k samotnému případu mohli podat jakoukoliv informaci, aby tak učinili prostřednictvím linky tísňového volání 158 nebo přímo na policejní služebně.
 
V poslední době se policisté velmi často setkávají s podobnými případy. Zloději a podvodníci se snaží pod různými záminkami vetřít do bytů či domovů starších občanů, kde je pak připraví mnohdy i o celoživotní úspory. Proto je třeba být opatrný a v žádném případě nepouštět cizí osoby do svého obydlí. Jen tak totiž lze krádežím předejít.
 
nprap. Hana Klečalová
27. června 2012 v 11:25

vytisknout  e-mailem