Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vloupání do rodinného domu

Prachatice – Volary – Nepříjemnou zprávu obdrželi majitelé na dovolené, kterou tak museli neplánovaně ukončit, pachatel jim způsobil škodu za více jak 460 000 korun. (Hlasová schránka 974 236 116) 

Volarští policisté zahájili úkony trestního řízení hned pro tři přečiny - porušování domovní svobody, krádež a nedovolené ozbrojování. Podezřelý se ze středy na čtvrtek vloupal do rodinného domu ve Volarech. Následně dům důkladně prohledal a poté z trezoru odcizil finanční hotovost, dále nejméně 13 kusů různých cenných šperků, náhrdelníků, náušnic a prstenů, a také krátkou střelnou zbraň – samonabíjecí pistoli vzor ČZ 83, ráže 9 mm Browning se dvěma krabičkami 24 kusů nábojů. Pachatel dále z předsíně domu odcizil klíče od osobního vozidla, které bylo zaparkované před domem. Vozidlo následně prohledal, ale nic neodcizil. Svým protiprávním jednáním tak majitelům způsobil škodu za nejméně 460 000 korun.

Na místě pracoval kriminalistický technik, který provedl ohledání místa činu. Po pachateli nyní volarští policisté pátrají. Zároveň žádají případné svědky události o informace, které jim můžete poskytnout, buď osobně na Obvodním oddělení ve Volarech nebo telefonicky na lince 974 236 740 či prostřednictvím tísňové linky 158. Děkujeme.    

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz

17. září 2021

vytisknout  e-mailem