Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dovolal se zlodějovi

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Zloděje chytili za patnáct minut od krádeže.  

Muž středního věku se v noci na pátek 23. listopadu probudil divným hlukem. V přízemí uviděl světlo baterky. Instinktivně zavolal: „Kdo tam je?!“ V tom okamžiku cizí člověk vyběhl z domu a majitel už jen z okna viděl jeho záda. Nezavolal hned na policii, ale vyběhl ven a snažil se neznámého muže dostihnout. To se mu ovšem nepodařilo a vrátil se domů, kde jeho žena zjistila, že přišla o kabelku, v níž byl mimo jiné i telefon. Muž vytočil manželčino číslo a na druhé straně se ozval cizí hlas, kterého okradený muž vyzval, ať všechno vrátí. Pachatel ale hovor ukončil. V tom momentu manželé zavolali na linku 158.

Do rodinného domu v Uherském Hradišti okamžitě vyjela policejní hlídka. Od okradených manželů policisté zjistili, co se stalo a také popis muže, který z domu utekl. Jen pár minut na to hlídka objevila muže, který se probíral dámskou kabelkou. Jakmile je uviděl, nechal kabelku ležet a začal utíkat. Policisté jej po pár metrech dostihli a za použití hmatů a chvatů zadrželi. Našli u něj část z ukradených věcí, další byly u kabelky a další věci našel policejní pes nedaleko od místa zadržení, odhozené pod zaparkovaným autem. Majitelé dostanou zpět jak telefony, tak kabelku se všemi penězi, platebními kartami a dalšími věcmi.

Zadržený muž putoval do policejní cely. Po zajištění všech důkazů, jeho výslechu, při němž se ke krádeži přiznal, mu policisté sdělili podezření ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a neoprávněné opatření platebního prostředku. Při páchání těchto kriminálních činů nemusel překonávat žádnou fyzickou překážku neboť dveře do garáže, kterými se do domu dostal, byly nezamčené.

26. listopad 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

kabelka01

kabelka01 

Detailní náhled

kabelka02

kabelka02 

Detailní náhled

kabelka03

kabelka03 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem