Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dotaz ze dne 14. 1. 2019

Žadatel: z Olešnice v Orlických horách
Ze dne: 14.1.2019

1. Žádám poskytnutí informace, v jakém právním předpisu je uveden a definován pojem vedení zastupitelstva obce, který Policie ČR Obvodní oddělení Dobruška použila v dokumentu č.j. XX (podepsán pprap. XY vrchní asistent a npor. XY, vedoucí oddělení) ze dne 5. ledna 2018.
2. Žádám o poskytnutí kopie té stránky právního předpisu, na které je poprvé uveden pojem vedení zastupitelstva obce, který Policie ČR Obvodní oddělení Dobruška použila v dokumentu č.j. XX (podepsán XY vrchní asistent a vedoucí oddělení) ze dne 5. ledna 2018.
3. Dne 30. 11. 2018, při podání vysvětlení Polici ČR obvodní oddělení Dobruška, uvedl XY. Dne 29. 11. 2017 od 18.00 hod. se konalo zasedání Obecního úřadu obce Olešnice v Orlických horách. Jednání bylo veřejné a konalo se v prostorách hasičské zbrojnice v obci Olešnice v O. h. Na tomto zasedání jsem byl přítomen jako starosta obce a dále byli a dále zde byli další členové zastupitelstva a občané obce. Vzhledem k tomu, jsem pojem veřejné zasedání obecního úřadu nikde nenalezl, žádám o poskytnutí
3a. jména příjmení a hodnosti policisty, který sepsal úřední záznam o podání vysvětlení XY dne 30. 11. 2017
3b. informace, zda se dotázal XY, co mínil pod pojmem zasedání Obecního úřadu obce Olešnice v Orlických horách, které navíc bylo veřejné.

Odpověď na žádost:
Odpověď na otázku č. 1: pojem „vedení zastupitelstva obce“ není zákonem definován
Odpověď na otázku č. 2: viz odpověď na otázku č. 1, kopii tedy nelze poskytnout
Odpověď na otázku č. 3 a): XY
Odpověď na otázku č. 3 b): ne

Zveřejnila: por. Ing. Magdaléna Vlčková, MBA
 

vytisknout  e-mailem