Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dotaz na technické parametry chodníku

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Dotaz tazatele zněl: 

Má Policie ČR při rozhodování o technických parametrech chodníku……. určitou rozhodovací volnost a může zohlednit polohu chodníku, nebo je pevně vázána nějakým obecným předpisem, který nařizuje, že k zamezení parkování na chodníku (které se na tomto chodníku nekoná a když tak zcela výjimečně) se použije ocelových zábran - sloupků. 

Odpověď:

Dopravní inspektorát Frýdek-Místek územního odboru Frýdek-Místek Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje jako dotčený orgán příslušný k uplatnění stanoviska k zajištění bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích v souladu s ustanovením § 16 odst. 2 písm. b) zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, vydal v rámci územního i stavebního řízení stavby: „Chodník – ul. ………" souhlasná stanoviska k předložené projektové dokumentaci.  

V rámci následného místního šetření za účelem vyjádření se ke kolaudaci stavby byly DI Frýdek-Místek zjištěny nedostatky ve stavebním provedení dílčích úseků stavby, jež svým provedením neodpovídaly předložené projektové dokumentaci stavby. 

Obec …… poté požádala DI Frýdek-Místek o stanovisko k projektové dokumentaci – změna stavby před dokončením pro „Chodník - ul. …….". DI Frýdek-Místek neměl námitky k této předložené projektové dokumentaci, která oproti původní obsahovala návrh změny stavby „Chodník - ul. …." spočívající v instalaci regulačních sloupků, neboť bylo nutno postupovat v souladu s čl. 10.1.2.12 české technické normy ČSN 73 6110 - Projektování místních komunikací, který reguluje navrhování snížených a sklopených obrubníků.

vytisknout  e-mailem