Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dotaz na odměny týmu

Žadatel zažádal o informace o odměnách policistů 

Dotaz a odpověˇ:

Dne 29. října 2017 obdrželo Policejní prezidium ČR prostřednictvím datové schránky Váš dokument, ve kterém dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“) žádáte o informace k policistům v souvislosti s trestní věcí. Vzhledem k příslušnosti byl dokument postoupen k vyřízení Krajskému ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

 

 

Vaše žádost zněla, cituji:

 

  1. Tímto žádám o informaci, jestli moravskoslezští kriminalisté, kteří se podíleli v roce 2013 na dopadení...z Českého Těšína, ( jedná se o pachatele, který v roce 2007 a 2008 ve Frýdku-Místku a v Českém Těšíně přepadl pět školaček ve věku sedm až deset let ), byli ve vztahu k tomuto případu odměněni.

  2. Pokudmoravskoslezští kriminalisté, kteří se podíleli v roce 2013 na dopadení ..., byli odměněni, jaká byla výše této odměny.

  3. Zda se na dopadení ...z Českého Těšína v roce 2013 podíleli i policisté z obvodního oddělení Policie v Českém Těšíně.

     

  4. Pokud se na na dopadení ...z Českého Těšína v roce 2013 podíleli i policisté z obvodního oddělení Policie v Českém Těšíně, zda tito policisté byli odměněni a v jaké výši.

  5. Zda byl vytvořený speciální tým policistů na dopadení ...z Českého Těšína, pokud ano, jaký byl počet policistů v tomto týmu a zda za po dobu působení tohoto týmu byli tito policisté odměňování. Pokud ano, kdy a v jaké výši.“                                                                                                                                                                               

 

 

K bodu č. 5 žádosti Vám povinný subjekt poskytuje následující informaci: V souvislosti se sériovou násilnou mravnostní trestnou činností páchanou na území Moravskoslezského kraje byl vytvořen pracovní tým, který se skládal z vedoucí týmu a 11 členů týmu. Tým byl zřízen 7. července 2008, zrušen 28. února 2009.

Doprovodná informace: V příloze uvádím požadované udělené či poskytnuté odměny členů týmu (včetně vedoucí týmu) po dobu jeho zřízení, včetně data a výše odměny. Jedná se o výčet všech odměn, které byly policistům zařazeným v týmu po dobu jeho existence poskytnuty nebo uděleny, aniž by bylo zkoumáno, zda důvod jejich poskytnutí nebo udělení vyplýval či ne z členství v tomto týmu.

V přehledu jsou uvedeny odměny 9 policistů. Data ke zbývajícím třem osobám nejsou již vedena (s ohledem na ukončený služební poměr).

 

 

Ke zbývajícím bodům žádosti, tedy bodům č. 1 – 4, povinný subjekt oznamuje ve smyslu ustanovení § 17 odst. 1 InfZ podle ustanovení § 17 odst. 3 téhož zákona, že za poskytnutí informací požaduje úhradu.

 

vytisknout  e-mailem