Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dotaz ke zrušeným přechodům

Žadatel žádal informace ke zrušeným přechodům pro chodce 

Odbor služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje obdržel dne 21. listopadu 2013 žádost o poskytnutí informací dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů. Žádost se týká poskytnutí informací ke zrušeným přechodům pro chodce na silnici č. I/57 v Šenově u Nového Jičína.
 
Žádost zní, citace:
„…., proto by mě zajímalo, zda se PČR v minulosti vyjadřovala k těmto přechodům. Také jaké stanovisko PČR vydala. Pokud se PČR vydalo stanovisko, tak kdo o něj zažádal, abychom věděli, kdy a kdo nechal tyto přechody zrušit a na jaký podnět, abychom mohli žádat nápravu.“
 
Odpověď:
Jedná se o dva přechody pro chodce, které se nacházely v prostoru křižovatky sil. č. I/57 a větve mimoúrovňové křižovatky se sil. č. I/48 směr Hranice. Třetí přechod se nacházel v prostoru křižovatky sil. č. I/57 a větve mimoúrovňové křižovatky se sil. č. I/48 směr Příbor. Ke zrušení předmětných přechodů došlo v rámci změny dopravního značení v úseku mezi mimoúrovňovou křižovatkou sil. č. I/57 a sil. č. I/48 a křižovatkou sil. č. I/57 a sil. č. III/04820. Písemné záznamy tj. vyjádření, popř. stanovisko však již nejsou k dispozici, protože byly skartovány podle tehdy platného spisového a skartačního řádu.

vytisknout  e-mailem