Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dotaz ke zbraním

Žadatel zažádal informace ke zbraním 

Dne 15. dubna 2013 byla doručena na E-podatelnu Policejního prezidia ČR žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů. Žádost se týkala poskytnutí informací k pistolím a zbraním.
 
Žádost zní, cituji:
„… zda přislušnici policii ČR v moravskoslezském kraji použivají pouze služebni pistole nebo maji povolene osobní zbraně a jakou největší ráži může mít služební pistole příslušnika policie ČR?“
 
Povinný subjekt žádost posoudil a poskytuje  odpovědi na všechny dotazy uvedené v žádosti.
 
Dotaz: „… zda přislušnici policii ČR v moravskoslezském kraji použivají pouze služebni pistole nebo maji povolene osobní zbraně…“
Odpověď: Příslušný interní akt řízení týkající se přidělování a nošení služebních zbraní a střeliva stanoví, že policista nosí při výkonu služby zbraň. Policistům (včetně policistů služebně zařazených u Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje) jsou přidělovány služební střelné zbraně s příslušným počtem nábojů. Interní akt řízení dále stanoví, že v době mimo výkon služby může policista k provedení zákroku použít i soukromou zbraň, a to za stejných podmínek jako zbraň služební.
 
Dotaz: „… a jakou největší ráži může mít služební pistole příslušnika policie ČR?“
Odpověď: Systemizace služebních zbraní a munice stanoví, že služební pistole příslušníků Policie ČR je maximální ráže 9 milimetrů.
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem