Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dotaz ke konkrétní věci, poskytnutí dokumentu

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost zněla:

Vážení,

Žadatel je spolkem v souladu s ustanovením § 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., Občanský zákoník, jehož hlavním posláním je prosazovat a hájit práva a zájmy zvířat po celém světě, a to především informováním veřejnosti o případech porušení zákona a bojem za změnu legislativy ve prospěch zvířat na domácí i evropské úrovni. Žadatel aktuálně pracuje na článku věnujícím se případům, kdy došlo k ….

V souladu s výše uvedeným a se zákonem č. 106/1999 Sb., Zákon o svobodném přístupu k informacím, se na Vás tímto Žadatel obrací ve věci …, která byla dle informací Žadatele prověřována u nadepsaného orgánu a zdvořile žádám o poskytnutí následujícího:

- kopie usnesení o zahájení trestního stíhání; nebo

- kopie usnesení o odevzdání věci příslušnému orgánu k projednání přestupku; nebo

- kopie usnesení o odložení trestního stíhání; nebo

- kopie podané obžaloby v nadepsané věci;

- kopie protokolů z nařízených jednání ve věci;

- kopie rozsudku ve věci;

- kopie jiného výše neuvedeného rozhodnutí ve věci a dalších podkladů získaných nadepsaným orgánem při prověřování a vyšetřování  předmětného skutku.

Výše uvedené může být poskytnuto i v anonymizované podobě. Pokud některou z požadovaných informací či podkladů ze zákonných důvodů poskytnout nelze nebo ji nadepsaný orgán nemá k dispozici, Žadatel zdvořile žádá o poskytnutí veškerých zbylých informací v předmětné věci.

Předmětné dokumenty zašlete, prosím, na následující e-mailovou adresu Žadatele: …, a to v zákonné lhůtě 15 dnů ode dne přijetí žádosti.“

Odpověď:

Povinný subjekt žádost posoudil a poskytuje požadované informace, konkrétně dokument „Odevzdání věci k projednání přestupku“. Ve věci, na kterou se dotazujete, bylo vedeno prověřování oddělením hospodářské kriminality územního odboru Opava pod č. j. …. Dne … byla policejním orgánem dle ustanovení § 159a odst. 1 písm. a) trestního řádu věc odevzdána k projednání přestupku příslušnému správnímu orgánu, konkrétně Městskému úřadu Hlučín, přestupkovému oddělení. Tento dokument Vám poskytujeme dle požadavku v anonymizované podobě. Anonymizace byla provedena s přihlédnutím k výlukám z poskytování informací uvedených v InfZ, zejména ve vztahu k ustanovení § 8a odst. 1 (jedná se o obligatorní ochranu osobních údajů, osobnosti a projevů osobní povahy).

vytisknout  e-mailem