Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dotaz k zahájení vyšetřování konkrétní osoby

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost a odpověď: 

Žádám Vás o Informaci která se Týká ... 

1. Kterého  dne , roku , měsíce , započalo Vyšetřování u Městského ředitelství policie Ostrava oddělení hospodářské kriminality Na Hradbách 1500/22. 702 00 0strava , ….

2. Bylo Možné , od samého začátku kdy započalo vyšetřování ….se dozvědět  např. při lustraci kterou provádí např.policie ČR , že … , je vyšetřován policii ČR Městského ředitelství policie Ostrava oddělení hospodářské kriminality Na Hradbách 1500/22. 702 00 0strava , pro podezření že Zpronevěřil peníze nebo pro podezření Nezákonného obohaceni , Zneužití pravomoci úřední osoby . Takové to Informace byly dostupné policii nebo KS v Ostravě.“

Povinný subjekt žádost posoudil. Z obdržených podkladů Vám poskytuje informaci (odpovědi) k oběma bodům.

K bodu č. 1 žádosti: Trestní stíhání (vyšetřování) osoby …. bylo zahájeno dne …., a to policejním orgánem odboru hospodářské kriminality krajského ředitelství. Městské ředitelství policie Ostrava, které žádostí oslovujete, vyšetřování nevedlo. Povinný subjekt tuto informaci poskytuje, neboť trestní stíhání souviselo s výkonem funkce jmenovaného jakožto …., tzn. úřední osoby, přičemž informace k uvedené věci byla a dosud jsou také veřejně dostupné a dohledatelné.

K bodu č. 2 žádosti: Dle trestního řádu je přípravné řízení z povahy věci neveřejné. Nicméně tento zákon upravuje kromě jiného také poskytování informací o trestním řízení a osobách na něm zúčastněných (v § 8a až 8d), nebo nahlížení do spisů (v § 65). V obecné rovině tedy upravuje práva osob na poskytování informací, na která se v tomto bodu žádosti dotazujete.

Povinný subjekt anonymizoval některé údaje, vzhledem k ochraně osobnostních práv. 

vytisknout  e-mailem