Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dotaz k umístění a odstranění překážky na pozemku

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatel požaduje sdělení informací v souvislosti s umístěním a následným odstraněním překážky na pozemku parc. č. ..... v katastrálním území Pržno.

Jako požadavky, které spadají do působnosti InfZ, byly vyhodnoceny jen některé části dokumentu zaslaného žadatelem.

 Dále byl žadatel vyrozuměn, že podle § 3 odst. 3 InfZ se informací rozumí jakýkoliv obsah nebo jeho část v jakékoliv podobě, zaznamenaný na jakémkoliv nosiči. Povinné subjekty tedy poskytují pouze ty informace, které se vztahují k jejich působnosti, a které zároveň mají nebo by měly mít k dispozici (jsou zaznamenané). 

K žádosti uvedené v odstavci č. 3 žádosti uvádíme, že nedisponujeme takovouto požadovanou zaznamenanou informací o komunikaci mezi Policií ČR, resp. organizačními články územního odboru Frýdek-Místek krajského ředitelství a obcí Pržno, týkající se dané věci. Z uvedeného tedy vyplývá, že ze strany Policie ČR nemohly být ani učiněny žádné další postupy.

 Doplnit lze jen informaci, že obecně nelze vyloučit běžnou telefonickou komunikaci mezi úřady a Policií ČR (např. konzultace), přičemž tato komunikace se nezaznamenává. 

K žádosti uvedené v odstavci 9 uvádíme, že k Vámi uvedenému dopravnímu značení (dopravní značce IP 10a - slepá pozemní komunikace, vyobrazené na poslední Vámi zaslané fotografii) taktéž nedisponujeme zaznamenanou informací týkající se umístění tohoto dopravního značení. Nutno však doplnit, že Policie ČR vystupuje v procesu umísťování dopravních značek pouze jako dotčený orgán příslušný k uplatnění stanoviska. Dokumenty, resp. spisy, které v této souvislosti vzniknou (např. sdělení, vyjádření) však podléhají skartačnímu řízení (po uplynutí skartační lhůty). Z uvedeného vyplývá, že pokud Policie ČR žádnými záznamy k uvedené dopravní značce v současné době nedisponuje, neznamená to, že v minulosti takové dokumenty neexistovaly, a že byla předmětná dopravní značka umístěná v rozporu se zákonem. Bližší informace k předmětné dopravní značce by mohl mít příslušný silniční správní úřad. 

 

vytisknout  e-mailem