Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dotaz k telefonnímu číslu

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost o informace – odpověď

Žadatel podala žádost podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“), ve které se domáhá informací k telefonnímu číslu. na které mu mělo být voláno, cituji: 

1)   Dne 17. 08. 2020 v čase 09:49 jsem měl zmeškaný hovor z „neznámého čísla“, přičemž tento telefonát trval odhadem 1 sekundu (krátké prozvonění).

S ohledem na skutečnost, že                                                                                                   

i) jsem zapsaný jako obhájce ex offo a telefonáty z neznámého čísla mi přicházející toliko od policie v rámci ustanovování ex offo a z vazby od obviněných (obvinění však neprozvánějí),

(ii) už opakovaně se mi v posledních 3 měsících stala podobná situace, tj. krátké prozvonění z neznámého čísla,                                                                                                           

(iii) mám důvodné podezření, že jsem při obvolávání Policí ČR při ustanovování obhájců úmyslně opakovaně přeskakován tím, že jsem toliko krátce prozvoněn bez reálné možnosti telefonát přijmout,                

 žádám proto o sdělení následujících informací:                                                             

 1) Zda dne 17. 08. 2020 jsem byl ze strany Policie České republiky Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje (včetně územního odboru Frýdek-Místek) telefonicky v rámci obvolávání obhájců ex offo k ustanovení obviněným kontaktován z neznámého čísla (skryté číslo Policie) na mém tel. čísle: + 420 ………… a pokud ano, tak žádám o uvedení 

(i)  v jakém čase byl telefonát realizován,                                                                               

 (ii)  jak dlouho tento telefonát trval,                                                                                       

 (iii) kdo tento telefonát realizoval s uvedením jména a příjemní a zařazení v rámci Policie ČR, (iv) a čeho se telefonát týkal, tj. zda ustanovení obhajoby ex offo nebo něčeho jiného (uvedením).                                                                                                                                              V období od 01. 06. 2020 do 17. 08. 2020 jsem byl ustanoven jako obhájce ex offo ve věci č. j. KRPT-……/TČ-2020-070271-106 (…………) a ve věci Č. j. KRPT-……/TČ-2019-070281 (…………………).                                                                                                      

Telefonáty z neznámého čísla ze strany Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje (včetně územní odboru Frýdek-Místek) týkající se těchto dvou případu, nejsou předmětem této žádosti.“

Povinný subjekt žádost posoudil a sděluje Vám k ní následující. Z obsahu Vaší žádosti, zejména z formulací „jsem měl zmeškaný hovor z neznámého čísla“ či „se mi v posledních3 měsících stala podobná situace, tj. krátké prozvonění z neznámého čísla“ je zřejmé, že žádost o informace směřujete pouze k nerealizovaným hovorům, tedy tzv. prozvonění.

Bylo zjištěno, že za uvedené období jste byl na Vámi uvedeném čísle ze strany Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje takto neúspěšně kontaktován pouze ve dvou dnech, a to dne 2. června 2020 a dne 10. srpna 2020. Jak bylo dále zjištěno, v obou případech se však jednalo o ustanovení obhájcem ex offo ve věcech (číslech jednacích), které nejsou předmětem Vaší žádosti.

Nad rámec žádosti Vám tak sdělujeme, že ke zmeškanému hovoru dne 2. června 2020 (v čase 7:58 hod.) došlo bezprostředně poté, co jste byl nejprve úspěšně telefonicky vyrozuměn (v čase 7:56 hod.) o ustanovení obhájcem ex offo ve věci č. j. KRPT-……./TČ-2019-07028. Jednalo se o téhož zpracovatele trestní věci, tudíž se zřejmě v případě druhého (zmeškaného) hovoru jednalo o omyl.

Ke zmeškanému hovoru dne 10. srpna 2020, resp. ke dvěma zmeškaným hovorům (v časech 8:42 hod. a 9:06 hod.), došlo naopak v rozpětí několika desítek minut před tím, než jste byl úspěšně telefonicky vyrozuměn (v čase 9:22 hod.) o ustanovení obhájcem ex offo ve věci č. j. KRPT-…../TČ-2020-070271-106. V případě prvního a druhého (zmeškaného) hovoru se Vás nepodařilo zpracovatelem trestního spisu zastihnout.

vytisknout  e-mailem