Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dotaz k rozhodnutí, zvláštní užívání komunikace, Město Albrechtice

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost a odpověď:

„V souladu s ustanovením zákona č. 106/1999 Sb. žádám o poskytnutí informace, zda bylo vydáno rozhodnutí o zvláštním užívání komunikace pro dobu od 23.11.2023 do 24.11.2023 na místní komunikaci a parkoviště na náměstí ČSA v Městě Albrechticích.

….

Také Vás žádám o sdělení a o poskytnutí informací, zda Vámi bylo vydáno nějaké rozhodnutí, stanovisko nebo opatření pro danou lokalitu a dobu.

Dále žádám o sdělení, zda bylo rozhodnutí o zvláštním užívání komunikace nebo opatření v dané lokalitě pro vánoční trhy nebo jiné účely vydáno v letech 2018, 2019, 2020, 2021 a 2022, tedy v době, kdy … vykonávala funkci starostky.“

Vaši žádost jsme řádně posoudili. Poskytujeme Vám informace dopravního inspektorátu Bruntál, který se vyjádřil, že nedisponuje ve věci zvláštního užívání pozemních komunikací (pořádání kulturní akce Vánoční Jarmark) v obci Město Albrechtice, ul. Nám. ČSA žádným rozhodnutím silničního správního úřadu Města Albrechtice ani se ve věci zvláštního užívání pozemní komunikace v souvislosti s pořádáním této kulturní akce jako dotčený orgán ve věcech bezpečnosti a plynulosti silničního provozu nevyjadřoval. Stejně tak se ve věci nevyjadřoval ani nedisponuje rozhodnutím o zvláštním užívání pozemních komunikací v téže věci v letech 2018, 2019, 2020, 2021, 2022. V roce 2018 eviduje dopravní inspektorát Bruntál pouze rozhodnutí silničního správního úřadu Města Albrechtice o omezení obecného užívání pozemních komunikací úplnou uzavírkou pro pořádání kulturní akce „Vánoční jarmark“.

Dále Vám pro komplexnost poskytujeme rovněž informace obvodního oddělení Města Albrechtice, které se vyjádřilo, že Policie ČR není oprávněna vydat Opatření obecné povahy či Povolení zvláštního užívání místní komunikace. Zmiňované kulturní akce v období let 2018 - 2023 byly pořádány a organizovány MěÚ Město Albrechtice, který si za organizaci akcí odpovídal. Dokument PČR, o kterém se žadatel zmiňuje, byl skutečně adresován a zaslán starostce MěÚ Město Albrechtice, a tímto byla požádána, zda by, v souladu s jejich vlastními opatřeními, mohl MěÚ Město Albrechtice dne 24. 11. 2023 participovat na zabezpečení bezpečnosti osob na jejich akci „Vánoční jarmark“ na náměstí ČSA v Městě Albrechticích.

Doprovodná informace: Některé informace jsou anonymizovány z důvodu ochrany osobnostních práv. 

vytisknout  e-mailem