Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dotaz k prováděnému šetření

žadatel požaduje informace k řešení přestupku konkrétního policisty 

Žádost a odpověď

Dotaz zněl

1)      Opakované a trvající porušování zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, ze strany zástupce vedoucího OOP ČR ..., který po dobu minimálně několika měsíců ignoruje dopravní značení před budovou Obvodního oddělení Policie ČR v....., kdy parkuje své soukromé vozidlo z...., na vyhrazeném parkovišti, kdy toto je vyhrazeno pro vozidla Policie ČR.

2)      Podezření ze spáchání protiprávního jednání ze strany vedoucího OOP ČR ...., kterého se tento dle mého dopustil tím, že ačkoliv prokazatelně věděl o jednání, které je popsáno v bodě 1, neučinil žádné opatření k zamezení porušování zákona svým podřízeným, ba naopak činil kroky, aby toto jednání potrestáno nemuselo být.

K bodu č. 1:

Věc, ke které se dotazujete, byla usnesením ze dne 25. listopadu 2019 Č. j. KRPT-..... odložena dle § 76 odst. 1 písm. a) zákona č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich.  

K bodu č. 2:

Vámi uváděné jednání u vedoucího ....ebylo řešeno vedoucím územního odboru .... krajského ředitelství, neboť dle jeho vyjádření, nedošlo ze strany vedoucího obvodního oddělení ...k protiprávnímu jednání.

vytisknout  e-mailem