Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dostal mrtvici a někdo ho okradl

BŘECLAVSKO: Neznámý muž by mohl poskytnout zajímavé informace. 

Případ lidského hyenismu, kdy neznámý pachatel okradl muže v bezvědomí, vyšetřují policisté v Břeclavi. K události došlo koncem července v podvečer.

Jednašedesátiletý invalidní důchodce rybařil u řeky Dyje. Přišel k němu neznámý muž ve středních letech hovořící slovensky a dal se s ním do řeči. Povídali si asi půl hodiny, poté muž řekl, že si musí odskočit a poodešel kousek dál.

Rybář však v daný okamžik upadl do bezvědomí, a když se probral, zjistil, že mu chybí hodinky, mobilní telefon a řetízek s přívěskem vše v hodnotě asi osm tisíc korun. Kolemjdoucí se kterým se zapovídal, na místě již nebyl. Pán se tedy vypravil rovnou na policii, aby vše oznámil.

Na služebně uvedl také, že ho bolí hlava, ale žádné poranění necítil a ošetření nežádal. Ve stejný den později večer však přece jen skončil v nemocnici. Z odborných vyšetření vyšlo najevo, že muž měl krvácení do mozku a prodělal lehkou mozkovou příhodu.

Na základě uvedených informací je zřejmé, že by policisté velice potřebovali hovořit právě s mužem, který s poškozeným naposledy hovořil a na místě byl. Mohl by pomoci celou událost osvětlit a přinést důležitá svědectví.

Z toho důvodu se obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání a ztotožnění osoby na záběrech. Jakékoliv informace sdělte prosím přes tísňovou linku 158.

Popis muže:

  • Věk kolem 30 – 40 let
  • Výška asi 175 cm
  • Tetování na pravé i levé ruce a na jedné noze
  • Měl viditelně zjizvené zápěstí a po rukou staré jizvy
  • Na sobě měl zelené tričko a žluté kraťasy s potiskem
  • Přes rameno přehozenou červenou ledvinku

Policie ČR děkuje za spolupráci!

por. Andrea Cejnková, 7. srpna 2023

vytisknout  e-mailem