Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Došlo k loupeži muže v chodbě domu

SOKOLOVSKO – Dopustili se jí dva muži. 

Kriminalisté z oddělení obecné kriminality v Sokolově řeší případ 30letého a mladistvého muže ze Sokolovska, kteří měli 31. ledna roku 2019 v nočních hodinách přepadnout poškozeného v obci Rotava v chodbě panelového domu.

Poškozený muž, který v domě bydlí, se zrovna chystal na návštěvu ke svému sousedovi. V ten moment spatřil u vstupních dveří tyto dva muže.  Ti po něm měli chtít drogy nebo peníze. Poškozený jim odpověděl, že u sebe nic nemá. Na to ho 30letý muž udeřil několikrát do oblasti hlavy pažbou airsoftové pistole, kterou si přinesl.  Mladší z mužů měl mezi tím jistit vchodové dveře a po celou dobu na poškozeného vulgárně pokřikovat. Poškozený stále trval na svém, že u sebe žádné peníze ani drogy nemá. Z obavy o svůj život a zdraví je prosil, aby ho nechali být a pustili ho domů, odkud jim nějaké peníze donese. Když se snažil odejít ke svému bytu, 30letý muž ho měl opět několikrát rukou udeřit do oblasti hlavy a vyhrožovat, že ublíží jeho přítelkyni a jemu smrtí. Poté měli oba dva muži utéct vchodovým oknem pryč. Po několika hodinách byli oba muži policisty zadrženi a převezeni na policejní stanici.

Kriminalisté z oddělení obecné kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání 30letého muže jako obviněného ze spáchání zvlášť závažného zločinu Loupež a mladistvého muže jako obviněného ze spáchání provinění Loupež.

Oba dva muži byli umístěni do policejní cely. Následně proběhlo soudní řízení, ve kterém bylo rozhodnuto o umístění 30letého muže do vazební věznice. Mladistvý muž byl propuštěn a stíhán bude na svobodě.

Třicetiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na 10 let. Mladistvému může být uložen až pětiletý trest odnětí svobody.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová
7. 2. 2019

vytisknout  e-mailem