Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Doručování písemností

Žadatel požadoval poskytnutí následujících informací: 

Žadatel požadoval poskytnutí informací na 8 následujících dotazů:

1.1- zda bylo ze strany úředních osob činných u Policie ČR , KŘP LK, běžné že poskytují nepravdivé informace , že úřední osoby , činní jako policisté provádějí všechny úkony :

Odpověď: Nebylo zjištěno poskytování nepravdivých informací.

1.2          Zda bylo vedoucím pracovníkům PČR KŘP LK známo, někteří policisté činní u Policie ČR , KŘP LK, Územní odbor Semily , neplnili svoji zákonnou povinnost a nadržovali pachatelům trestné činnosti pod čj. KRPL-27130-?/ČJ-2010-181114, při krádeži plynoměru k neoprávněnému majetkovému prospěchu , při porušení čl. 39 Listiny základních práv a svobod, kdy nesplnily svoji zákonnou z Okresní státní zastupitelství povinnost a ,,řádně neprověřili trestnou činnost“, ani na základě – pokynu státního zástupce vedeného pod čj. 1 ZN 2589/2010-111. Kdy, tito policisté, napomáhali pachateli trestné činnosti, podvodu,poškození cizích práv, poškození domu , vydírání, neoprávněnému majetkovému prospěchu a to i v současné době- kdy neprovedli zákonné prověření trestné činnosti na základě pokynu státního zástupce.

Odpověď: Věc původně zadokumentována pod č.j. KRPL-27130/ČJ-2010-181114 byla dne 17.2.2011 převedena pod č.j. KRPL-1937/TČ-2011-181114 a pod tímto č.j. byla věc dále řádně šetřena policejním orgánem OOP Semily za dozoru státního zástupce. Věc byla dne 31.3.2011 policejním orgánem dle § 159a odst. 1 trestního řádu odložena, přičemž usnesení jste si převzal dne 6.4.2011. Proti usnesení jste si podal stížnost, kterou Vám státní zástupce jakožto nedůvodnou zamítl, kdy Vám bylo jasně sděleno, že se jedná o rozpory vycházející z obchodních vztahů a věc nemá trestně-právní charakter. Ve věci jste komunikoval a byl řádně vyrozumíván, několikrát jste si podával stížnost na postup policejního orgánu, vždy byly tyto Vaše stížnosti prošetřeny a shledány nedůvodnými. Policisté územního odboru Semily si své zákonné povinnosti plní, k porušování zákonů nedochází.

Z výše uvedeného je patrné, že je Vám známo, že věc byla řádně prošetřena a to včetně pokynu státního zástupce a že státní zástupce věc dozoroval. Tímto Vaším dotazem, obdobně jako mnohými předcházejícími dotazy pouze zneužíváte institut „práva na informace“ vycházejícího ze zákona č. 106/1999 Sb. s vědomím, že Vám nehrozí citelná sankce a co více, snažíte se podsouvat Vaše neopodstatněná tvrzení o různých trestných činech policistů i jiných úředních osob jen proto, že ve věci nebylo rozhodnuto ve Váš prospěch.

1.3- Zda si byli policisté činní u policie ČR, KŘP LK , při poskytnutí informace podle zákona č.106/1999Sb. o svobodném přístupu k informacím. pod čj. vědomi, že poskytli nepravdivou informaci v rozporu se zákonem č. 500/2005Sb. Správního řádu když na otázku odpověděli cituji: Kde došlo k úmyslnému poskytované nepravdivé informace, ze strany , zpracovatelů: Komisař Územního odboru Semily,kde informace nespadají do trestního řádu podle zákona č. 141/1961Sb. trestního řádu, ale podle zákona č. 106/1999Sb. o svobodném přístupu k informacím, a to pod zákon č. 500/2004Sb. správního řádu, kde je zákonnou povinnosti, státního orgánu odeslat, písemnost, na určenou doručovací adresu , žadatele o informaci a to i uvedenou elektronickou adresu.

Odpověď: Nedošlo k poskytnutí nepravdivé informace.

1.4  zda byl postup úředních osob, činných u Policie ČR, Odboru vnitřní kontroly Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, v souladu se zákony, na základě, poznatku o porušení služebního zákona, ze strany některých policistů činných u Policie ČR, Libereckého kraje, jako je nadržování trestné činnosti, pachatelům závažné trestné činnosti jako je padělání a pozměňování veřejných listin, podvodů, vydírání, zločinného spolčení

Odpověď: K vyřizování podání došlých na Krajské ředitelství policie Libereckého kraje musí být Odbor vnitřní kontroly tzv. věcně a místně příslušen. Tzn. podání doručená na KŘP musí směřovat proti policistům a občanským zaměstnancům Krajského ředitelství policie Libereckého kraje a dále musí být splněna podmínka, že obsah podání spadá do kompetence OVK dané mu zákonem případně Interními akty řízení Policie ČR a Ministerstva vnitra ČR (z.č. 500/2004 Sb. Správní řád, z.č. 273/2008 Sb. O PČR, z.č. 361/2003 zákon O služebním poměru příslušníků bezp. Sborů). Podání, která ve své otázce uvádíte, by podle všech známek spadala do kompetence jiného bezpečnostního sboru České republiky a to GIBS, případně některého ze Státních zastupitelství ČR. Nicméně, vzhledem k obecně položenému dotazu, je třeba připomenout, že podání bez ohledu na to, jak jsou označena, se posuzují podle jejich obsahu a tak věc označená jako trestní oznámení může být např. stížností na postup správního orgánu a jako taková může být v souladu se zákonem vyřízena. Odbor vnitřní kontroly, při vyřizování podání, postupuje objektivně a v mezích mu daných zákony České republiky.

1.5          zda bylo ze strany vedoucího pracovníka zaznamenáno , na základě poznatků, na základě trestních oznámení, Že někteří policisté do května 2017, vedoucí a zástupce, spolupracovali s organizovaným zločinem u Okresního soudu, kdy jejich úkolem, bylo znemožnit , prověřování oznámené trestné činnosti o padělání a pozměnění veřejné listiny, protokolu z jednání pod čj.4C 148/87-592-593 ze dne 21.11.2003 a zde zachyceného veřejně vyhlášeného rozsudku-výroku , podle čl.96 odst. 2 , zákona č. 1/1993Sb. Ústavy České republiky, a to padělanou a pozměněnou veřejnou listinou ,,rozsudkem pod čj. 3C 148/87-595 ze dne 21.11.2003, kdy tyto úřední osoby , vědomě a účelově nadržovali pachateli trestné činnosti, zneužití moci úřední –soudce, jako padělateli, podvodníku, osobě která vydírala občana- na základě padělané a pozměněné veřejné listiny, Při porušení čl.39 Listiny základních práv a svobod

Odpověď: Takové skutečnosti zaznamenány nebyly. Pokud máte nějaké relevantní informace o protizákonné činnosti policistů, pak se můžete obrátit na věcně příslušný orgán – Generální inspekci bezpečnostních sborů. Bývalí policisté si vždy své povinnosti plnil svědomitě a čestně. Ohledně Vámi podsouvané údajné trestné činnosti soudkyně Vám v minulosti bylo již mnohokrát odpovídáno. Viz např. Vaše dotazy dle z.č. 106/1999 Sb. ze dne 2.3.2017, otázka č. 3.6, dotazy ze dne 13.1.2017, otázka č. 1.1 a dále číslo 1,7, dotazy ze dne 8.4.2016 otázka č.1.4, ze dne 20.9.2016, ot.č. 1.1, ze dne 2.7.2016, ot.č. 1.7 atd.

1.6- zda si vedoucí pracovníci Policie ČR, KŘP LK, uvědomují, že i soustavné nevyplnění, řádně odesílané písemnosti, v části ,,POUČENÚ“ v souladu se zákonem č. 500/2004Sb. Správního řádu , vědomě poškozuje, zákonná práva občanů příjemců , listovních zásilek jako byla listovní zásilka ?PČR KŘL LK- čj- KRPL-51546-1/ČJ-2017-1800PI z 5.června 2017, doručovaná,ČP – doporučeně RR 81704320 5 CZ jako

Odpověď: Příslušníci Policie České republiky jsou v rámci odborného vzdělávání a služební přípravy náležitě poučeni o povinnosti dodržovat při postupu podle zákona č. 500/2004 Sb. ustanovení tohoto právního předpisu upravující doručování písemností. Pokud by byly zjištěny nesrovnalosti v administrativních činnostech, kterou je například nesprávné vyplnění základních údajů na odesílanou obálku, vedoucí pracovník vždy zjedná nápravu náležitým způsobem odpovídajícím služebním postupům.

1.7, jaká opatření s uvedením kdy byli policisté činní u Policie ČR, seznámeny s touto povinností, ,aby byla ze strany vedoucích pracovníků, Policie ČR, KŘP LK učiněna aby, veškeré písemnosti- obálky, strana 5 , pondělí, 12. června 2017 byly řádně vyplněny a to i ,,POUČENÍ které je vhazováno občanům do schránky – byly řádně u všech součásti Policie ČR, Libereckého kraje , že strany úředních osob , vyplňovány.

Odpověď: Viz odpověď v bodě 1.6.

1.8          jaká opatření byla, ze strany vedoucích pracovníků PČR KŘP LK, učiněna proti Policistům ČR, kteří neplní svoji zákonnou povinnost, při porušení služebního zákona, kteří poskytovali úmyslně nepravdivé informace, občanům s úmyslem přivodit u nich omyl.

Odpověď: Vzhledem k tomu, že k porušení služebního zákona nedošlo, nebylo třeba činit opatření.

1.8          zda byli policisté činní u Policie ČR, při prověřování trestné činnosti, padělání a pozměňování veřejných listin, podvodu, vydírání , k získání neoprávněných majetkových prospěchů u Katastrálního pracoviště Semily, prověřována , zákonná povinnost , kde veřejná listina v LV: 10798 k.ú.Semily,, jsou seznámeny s §58 odst. 1 zákona č. 40/1964Sb. občanský zákoník ve znění účinném ke dni uzavření smlouvy , o omezení převodu nemovitosti, tj. ve znění zákona č. 188/1988Sb.Obč.Z, kde věřitel uspokojil své pohledávky smlouvou, vedenou u KP Semily, kde tato smlouva byla, registrována státním notářstvím Semily , pod čj. R II 168/77 a ke dni 27.5.1977 registrace tyto smlouvy. Kde byla ze zákona , omezena stát se vlastnici domu ,postaveném na parcele k.ú.Semily,  a došlo k padělání a pozměnění veřejné listiny, v r. 1980 u KP Semily.

Odpověď: Ve věci vypořádání bezpodílového spoluvlastnictví manželů rozhodl pravomocně Okresní soud v Semilech v roce 2003 v souladu se zákony v té době platnými. Policie ČR šetřila četná podání učiněná Vaší osobou nebo panem Špicarem, kdy nebyly zjištěny skutečnosti opravňující k postupu dle § 160 z.č. 141/1961 Sb.

1.9- zda bylo ze strany, některých policistů, činných u Policie ČR, činných u PČR KŘP LK, zaznamenáno, že došlo ze strany, některých policistů činných u Policie ČR, ke změně obsahu podání- jako je ,,trestní oznámení“- tj. neměnitelné znění obsahu podání , aby došlo k znemožnění trestního stíhání, pachatelů závažné trestné činnosti.

Odpověď: Nebylo zjištěno.

 

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková - 30. 6. 2017

vytisknout  e-mailem