Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Doručování písemností

KRAJ - Žadatel požadoval poskytnutí následujících informací... 

Žadatel, s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, požadoval ve svém podání ze dne 21. 06. 2019, odpovědi na soubor 10 dotazů:

1.1 Zda bylo ze strany, některých příslušníků Policie ČR, činných u KŘP LK Územní odbor Semily a OHK Semily, poskytovány nepravdivé informace v rozporu se zákony České republiky a EU o své odborné činnosti u Policie ČR.

1.2 Zda bylo ze strany, některých příslušníků Policie ČR, činných u KŘP LK ,Uzemní odbor Semily a OHK Semily, poskytovány nepravdivé informace v rozporu se zákony České republiky a EU o své odborné činnosti u Policie ČR, při prověřování oznámené trestné činnosti a vedeném spise,j pod ČJ".

1.3 Zda ze strany policistů činných u Policie ČR, územní odbor Semily, bylo prověřováno od r. 2003 , nezákonná činnost, úřední osoby: soudkyně v souladu se zákonem č. 141/1961Sb. Trestního řád s uvedením hodnosti, titulu, jména, příjmení pracovní zařazení a ukončeno v souladu se zákonem usnesením.


1 .4- Zda bylo ze strany Policie ČR, Územní odbor Semily s uvedením hodnosti titulu jména příjmení pracovního zařazení , prověřována v souladu se zákonem č. 141/1961 Sb. Trestního řádu, nezákonná činnost ze strany úřední osoby, soudkyně Okresního soudu v Semilech postupováno v souladu se zákonemč,1/1993Sb Ústava ČR ,když nebyl dne 21.11.2003, veřejně a ústně, při soudním jednání veřejně a ústně vyhlášen rozsudek , vydaný v písemné podobě ze dne 21.11.2003, v souladu s čl. 96 odst. 2 Zákona č, 1/1993Sb. Ústavy české republiky a EU. Kdy tímto jednáním úřední osoby , došlo k porušení čl. 96 odst. 1 Ústavy ÖR., při zneužití moci úřední

1.Článek 96

  1. Všichni účastnłci řízení mají před soudem rovná práva,
  2. Jednání před soudem je ústní a veřejné; výjimky stanoví zákon. Rozsudek se vyhlašuje vždy veřejně,

 zda bylo při zpracovávám trestních oznámení ze strany Policie CR,KRP LK Uzemní odbor Semily a při tvorbě trestního spisu , prověřování oznámené trestné činnosti, úřední osoby soudní  s uvedením spisové značky, rłdłcł se příslušným ustanovením zákona č,141/1961Sb, Trestního řádu a pokyny Policejního prezidenta.

Zda bylo při zpracovávání ze strany Policie CR KRP LB Uzemní odbor Semily, trestního spisu prověřováni oznámené trestné činnosti, úřední osoby činné u Katastrálního úřadu Semily s uvedením spisové značky řídící se příslušným ustanovením zákona č. 141/1961Sb. Trestního řádu a pokyny Policejního prezidenta.

1.7 Zda bylo ze strany , příslušníku Policie ČR, zjištěno při údajném prověřování oznámené trestné činnosti na základě odborného posouzení některých Policistů ČR činných u Územní odbor Semily a zaznamenáno od r. 2004, že došlo k poškození práv za účelem podvodu na občanovi - žadateli o informace, že padělaná a pozměněná veřejná listina , rozsudek ze dne 21 .11.2003, vydaná v písemné podobě, byla použita ke krádeži domu čp. , a pozemku č. a pozemku č. a pozemku č. k.ú, Semily a peněz, přesahující částku 75 000,-Kč.

1 .8- Zda bylo ze strany, vedoucího PČR KŘP LK, (JO Semilyy OHK, správně a zákonně vyhodnocena, důkazní listina LV: č.  k.ú.Semily, že v části „A” , mohla obsahovat nezákonný údaj„ SJM'(, přesto že ze zákona, tento údaj ve veřejné listině , nemohl vzniknout, kde zaniklo manželství v r. a tato listina, napomáhala ke krádeži domu kde byly podíly vlastníku stejné a mohlo dojít pouze k prodeji, příslušného podílu.

1 .9- zda bylo ze strany vedoucích pracovníků, činných u PČR KŘP LK Územní odbor Semily, zaznamenáno, že někteří příslušníci Policie ČR, neplní řádně své povinnosti a nadržují mařením řádného prověřování v souladu se zákony, oznámené trestné činnosti a svoji činnosti a nečinnosti, poškozují cizí práva za účelem podvodu na oznamovatelích a poškozených občanech

1 .10- Zda bylo ze strany, vedoucích pracovníků, prověřovano a zaznamenáváno, že někteří Policisté činní u Policie ČR, KŘP LK ,Územní odbor Semily, nezákonně manipulují se spisy, listinami a důkazy aby ovlivnili, na základě svého odborného posuzování, řízení a znemožnily, prověřování oznámené trestné činnosti.

Odpověď:  k bodům 1.-10.

Nepravdivé informace nejsou podávány, veškerá podání občanů jsou řádně evidována a šetřena v souladu se zákony a předpisy. K žádnému „nadržování pachatelům trestné činnosti“ ze strany policistů sloužících v rámci územního odboru Semily nedochází. Tvrzení vycházejí z mylné teorie žadatele „neplatnosti“ rozsudku ze dne 21.11.2003 resp. žadatelova osobitého, laického výkladu práva, který není pro orgány činné v trestním řízení směrodatný.

Znovu je třeba zdůraznit, že ve věci vypořádání bezpodílového spoluvlastnictví manželů rozhodl pravomocně Okresní soud v Semilech v roce 2003 v souladu se zákony v té době platnými. Pokud se týká exekučního řízení proti povinnému , pak toto bylo nařízeno usnesením Okresního soudu v Semilech, proti kterému si povinný podal odvolání, přičemž Krajský soud v Hradci Králové toto usnesení potvrdil. Policie ČR není oprávněna přezkoumávat rozhodnutí soudu. Státní moc se v naší demokratické společnosti člení na „zákonodárnou, výkonnou a soudní“, přičemž v zájmu zachování demokracie musí být tyto od sebe odděleny. Policie ČR svým posláním náleží k moci výkonné, zatímco soudní moc vykonávají nezávislé soudy. Obecně v rovině občansko-právní, pokud mezi lidmi, jejichž zájmy se neztotožňují, nedojde k dohodě, musí své zájmy hájit před soudem, který v jejich sporu rozhodne. Pokud rozhodnutí soudu nabyde právní moci, pak je závazné pro obě strany a nezáleží na tom, jestli se to někomu z dotčených líbí nebo ne.

Policisté územního odboru v Semilech šetřili četná podání učiněná žadatelem či jeho zmocnitelem, kdy nebyly zjištěny skutečnosti opravňující k postupu dle § 160 z.č. 141/1961 Sb. Tito policisté, kteří se pečlivě a zodpovědně podáními zabývali, si rozhodně nezaslouží, aby je žadatel následně nespravedlivě obviňoval z porušování předpisů jen proto, že nerozhodli jednostranně v jeho prospěch, resp. v prospěch jeho zmocnitele. Nehledě k tomu, že se těmito vykonstruovanými tvrzeními zabývaly další orgány, jako je GIBS, OVK apod.,  s tím, že ani tyto orgány pochybení policistů nezjistily.
 

12. 7. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem