Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Doručování písemností

KRAJ - Žadatel požadoval poskytnutí následujících informací . . . 

Žadatel, s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, požadoval ve svém podání ze dne 23. 10. 2018, odpovědi na soubor 10 dotazů:

1.1 Zda byli příslušníci Policie ČR, činní u Policie ČR,KŘP LK, Územní odbor Semily ze zákonů 500/2004Sb. správního řádu a zákona č. 106/1999Sb. o svobodném přístupu o informace, občanům , doručovat běžné podání vedená pod „ČJ" - jestliže se nejednalo o rozhodnutí , na označenou doručovací adresu občanů a to i na elektronickou adresu.

Odpověď: V rámci PČR územního odboru Semily jsou písemnosti doručovány v souladu s předpisy.

1.2 Pod jakým číslem jednacím u Policie ČR, KŘP LK, Územní odbor Semily, Obvodní oddělení Semily, byla, od r. 2016, prověřovaná oznámená trestná činnost , pro zneužití moci úřední , úřední osoby činné u Katastrálního pracoviště Semily, činné na právním oddělení.

Odpověď:  V minulosti bylo podáno osobou XY několik trestních oznámení na Katastrální úřad pracoviště Semily. Všechna podání byla řádně šetřena, resp. posouzena za dozoru státního zástupce s tím, že oznamovatel byl v souladu s předpisy vyrozuměn. Např. č.j. KRPL-11248/ČJ-2017-181114.

1.3 Zda bylo běžné u Policie ČR, KŘP LK, Územní odbor Semily , Obvodní oddělení Semily, že se neprověřují, při zneužívání moci , nové skutečnosti a důkazy, které prokazují, trestnou činnost, úředních osob činných u KP Semily, s citací policistů-

Odpověď: U Policie ČR, územního odboru Semily, obvodní oddělení Semily jsou prověřovány všechny nové relevantní skutečnosti v souladu s předpisy.

1.4. Zda bylo policisty ČR, činnými u Policie ČR, KŘP LK, Územní odbor Semily , Obvodní oddělení Semily, napomáháno, činností a nečinností , při zneužití moci úřední cca od r. 2004, používání padělané a pozměněné veřejné listiny jako pravé k další nezákonné činnosti, soudkyní okresního soudu vSemilech a to rozsudku čj. 3C 148/87-595 ze dne 21.11.2003, kde tento rozsudek nebyl veřejně a ústně vyhlášen( zákonná povinnost- není zachycen v protokole zjednání ) , při porušení zákona či. 96 odst. 2 zákona č. l/1993Sb. Ústavy ČR a porušení či. 36 odst. 2 zákona č. 2/1993Sb. Listiny základních práv a svobod.

Odpověď: Již v minulosti bylo na tazatelem předestřené údajné padělání rozsudku několikrát odpovězeno. Předmětná věc byla šetřena pod č.j. KRPL-13284/ČJ-2016-181114 a dozorována státním zástupcem. Celý případ byl zaslán k posouzení věcně příslušnému policejnímu orgánu Služby kriminální policie a vyšetřování Národní centrály proti organizovanému zločinu se závěrem, že text obou rozhodnutí je po obsahové stránce v jejich výrokových částech identický, identicky konstatuje rozhodnutí, práva a povinnosti žalobce a žalované, popřípadě znalce, odstavce však nejsou identicky označené. Policejní orgán NCOZ SKPV tedy konstatuje, že jednáním soudkyně nedošlo k žádnému padělání či pozměňování veřejné listiny, tak jak se domnívá podatel, a nespatřuje v konání soudkyně naplnění žádné konkrétní skutkové podstaty trestného činu (minimálně chybí znaky skutkové podstaty jako  „jednání“, „následek“ a „příčinný vztah“ mezi nimi). Na tuto otázku již také bylo v minulosti tazateli odpovězeno vícekrát. Rozhodně policisté nikterak nenapomáhají trestné činnosti, opět se zde jedná o nepodloženou invektivu ze strany tazatele vůči policistům obvodního oddělení Semily.

1.5 Zda byli , ze strany úředních osob činných u Policie ČR, KŘP LK, Územní odbor Semily , Obvodní oddělení Semily, vždy plněny, zákonné povinnosti, podle platných zákonů české republiky a EU a nedocházelo k zneužívání moci úřední.

Odpověď: Policisté obvodního oddělení policie Semily si své zákonné povinnosti plní.

1.6 Zda byli , ze strany úředních osob činných Policie ČR, KŘP LK, Územní odbor Semily , Obvodní oddělení Semily, při korespondenci s občany, označeny přesně , písemnosti. 

Odpověď: V rámci územního odboru Semily jsou písemnosti označovány v souladu s předpisy

1.7 Od kdy nebyli, úřední osoby činné u Policie ČR, KŘP LK, Územní odbor Semily, Obvodní oddělení Semily, povinni, ze zákona 500/2004Sb. Správního řádu, plnit svoji zákonnou povinnost a řádně vyplňovat , poučení na odesílaných písemnostech, (červená obálka) ,občanům, při porušení zákona č. 500/2004Sb. Správního řádu, při zneužívání libovůle, když věděli z úřední povinnosti a na základě své odbornosti, že jsou povinni vyplňovat ze zákona tyto „Poučení" v části odesilatele a v části, označení spisové značky , Přesto tak není dlouhodobě činěno.

Odpověď: Z dotazu není patrné, v jaké věci byla písemnost adresátovi zaslána, tudíž nelze objektivně posoudit, zda byl odesilatel v postavení správního orgánu či ne. Pokud se týká „poučení“ v případě nezastižení adresáta, pak nutno uvést, že doručování se zpravidla řídí příslušnými ustanoveními správního řádu, nicméně PČR v těchto případech není „správním orgánem“, neboť ve věci nevede správní řízení a označit se jako správní orgán by bylo zavádějící. Viz odpověď na dotaz č. 1.4. ze dne 23.3.2018.

1.8 Jaká opatření byla, ze strany vedoucích pracovníků učiněna aby, oznámení občanů - trestní oznámení, podle obsahu podání, byla registrována- zapsána u státního orgánu Policie ČR, jako trestná činnost, pod označením „ TČ" a bylo úkony činěny v intencích zákona č. 141/1961Sb. trestního řádu.

Odpověď: Opatření nebylo třeba činit, veškerá podání jsou v rámci územního odboru Semily řádně evidována a šetřena v souladu s předpisy. Jak již v minulosti bylo tazateli sděleno, bližší označení spisového materiálu TČ, PŘ, ČJ nemá vliv na provedení potřebných šetření.

1.9 Zda byla, ze strany vedoucích pracovníků činných u Policie ČR, KŘP LK, Územní odbor Semily , Obvodní oddělení Semily,, činěna kontrola, na základě , stížností, podmětů občanů, zda některý policista , nenadržuje pachatelům, trestné činnosti, když , tvrdí, že u KP Semily, nebyli, padělány a pozměněny, zápisy a veřejné listiny - tj. došlo k padělání a pozměnění veřejných listin jako členové organizovaného zločinu.

Odpověď: Věc oznámení na Katastrální úřad pro Liberecký kraj, pracoviště Semily ze dne 3.5.2006 byla postoupena Okresním státním zastupitelstvím Semily policejnímu orgánu obvodního oddělení v Semilech, věc byla zaevidována pod č.j. ORSM-791/TČ-14-2006, řádně šetřena za dozoru státního zástupce se závěrem, že nebyly shledány skutečnosti, které by opravňovaly zahájit úkony trestního řízení, neboť zde nebylo podezření z protiprávního jednání.

1.10 Zda byli úřední osoby činné u Policie ČR, KŘP LK, Územní odbor Semily , Obvodní oddělení Semily, povinni z úřední povinnost a na základě své odbornosti když , podepisují písemnosti, v zastoupení, „v.z." uvést, zda se jedná o zástupce vedoucího , nebo zda se jedná o osobu , podepisující tuto listinu v .z. - v zastoupení na základě rozkazu u osoby.

Odpověď:
Podpis i podpisová doložka odpovídají předpisům. Pokud je uvedeno vz., pak se rozumí, že dokument podepsal zástupce vedoucího.

KŘP Libereckého kraje
por. Mgr. Lenka Dvořáková

vytisknout  e-mailem