Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Doručování písemností

KRAJ - Žadatel požadoval poskytnutí následujících informací . . . 

Žadatel, s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, požadoval ve svém podání ze dne 16. 10. 2018, odpovědi na soubor 14 dotazů:

1.1 Zda byli ze strany státního organu, Policie ČR, KŘP LK, Územní odbor Semily, vždy poskytované, informace na položené otázky  pravdivě  v souladu se zákony České republiky  a EU.

1.2 Zda byli ze strany státního organu, Policie ČR, KŘP LK, Územní odbor Semily, Obvodní oddělení Semily,  vždy poskytované informace na položené otázky pravdivě  v souladu se zákony České republiky  a EU.

1.3 Zda byli ze strany státního organu, Policie ČR, KŘP LK, Územní odbor Semily, vždy poskytované, informace, na položené otázky,  nestranně  v souladu se zákony České republiky  a EU.

1.4 Zda byli ze strany státního organu, Policie ČR, KŘP LK, Územní odbor Semily, Obvodní oddělení Semily vždy poskytované informace na položené otázky nestranně v souladu se zákony České republikya EU.

Odpověď k bodům 1.1 – 1.4:Informace jsou poskytovány pravdivě a v souladu se zákony.

1.5 Kteří  policisté činní u Policie ČR, Územním odbor Semily - Obvodní oddělení Semily s uvedením hodnosti,  služebního čísla, pracovní zařazení, předkládali, spisový materiál, zaevidovaný pod ,,ČJ“  ve věci trestních oznámení, oznamovatele  od r. 2016,  a který státní zástupce, uvedení titulu, jména, příjmení, pracovní zařazení s označením, státního zastupitelství. 

Odpověď: Na otázku nelze odpovědět, neboť nedává smysl. Jinak každé podání je posouzeno z hlediska obsahu a zaevidováno v souladu s předpisy. Bližší rozlišení čísel jednacích na ČJ, PŘ nebo TČ je odvislé od kvalifikovaného posouzení věci. Informace o státních zástupcích nebudeme poskytovat, v tomto směru nechť se tazatel obrátí na příslušný orgán.

1.6 Zda byli ze strany, úředních osob činných u Policie ČR, Územním odbor Semily - Obvodní oddělení Semily, že bývalí policisté - vedoucí, OO Semily a jeho zástupce, vytvořily u tohoto státního orgánu, při zneužití pravomoci úřední osoby, systém podvodu-nadržování pachatelům trestné činnosti, od křivého svědectví - podání nepravdivých znaleckých posudků, padělání a pozměňování veřejné listiny, ředitel KP Semily, padělání a pozměňováníLV: 1687 a LV:1079 k. ú. Semily, k vydírání občana a k získání neoprávněného majetkového prospěchu pro jiného.

Odpověď: Na otázku nelze odpovědět, neboť nedává smysl. V obecné rovině lze konstatovat, že k nadržování trestné činnosti nedochází, tazatelem zmiňované věci byly řádně policejním orgánem šetřeny za dozoru státního zástupce s tím, že ve věci nejde o podezření z trestného činu.

1.7 Zda bylo ze strany Policie ČR, Územní odbor Semily, Obvodní oddělení Semily, nebo jinou složkou Policie ČR,prověřováno oznámení občana loupežného přepadení pod čj. KRPL-92967-1/ČJ-2016-181114, a neoprávněného vniknutí do domu bytu (bez zákonného oprávnění) na základě podvodu, bez vykonatelného titulu.

Odpověď: Věc byla řádně zaevidována a šetřena pod čj. KRPL-92967-1/ČJ-2016-181114 za dozoru státního zástupce.

Zda byli ze strany úředních osob činných u policie ČR, Územní odbor Semily, řádně vyřízeny vznesené podjatosti občana - vznáším podjatost, policisty, provádějícího, prověřování tohoto, trestního oznámení a všech policistů u obvodní oddělení Semily.

Odpověď: Vznesené podjatosti jsou vyřizovány v souladu se zákony.

1.8 Zda byli u státního orgánu, Policie ČR, Obvodní oddělení Semily , Územní odbor Semily, použitelné v souladu se zákonem v trestním řízení, podle zákona 141/1961Sb. trestního řádu a zákona č. 40 (2009 Sb. tr. zákona, provedené úkony, ze strany policistů činných u Policie ČR, zaevidované – důkazy , ve spisech registrovaných, podČJ , kteréjsou nepoužitelné v trestních řízeních, získaných před zahájením úkonů podle zákona č. 141/1961Sb. trestního řádu a tímto jednáním bylo nadržováno pachatelům trestné činnosti aby unikly trestnímu stíhání a získaly neoprávněný majetkový prospěch.

Odpověď:Otázka je zmatečná, nicméně lze odpovědět obecně, že důkazy mají svoji hodnotu bez ohledu na to, zda jsou ve spise s příznakem TČ, PŘ nebo ČJ. Dále viz odpověď č. 1.5.

1.9 Jaká opatření, byla ze strany, vedoucích pracovníků činných u policie ČR, územní odbor Semily, učiněna aby oznámená trestná činnost, občany, byla ze zákona, zaznamenána podoznačením spisu „TČ“, aby úkony – důkazy úředních osob, při prověřování oznámené trestné činnosti, byli použitelné v trestním řízení, ne jako ze spisu vedeného některými policisty pod ,,ČJ“.

Odpověď: Viz odpověď na otázku č. 1.5. Bližší označení spisového materiálu TČ, PŘ, ČJ nemá vliv na provedení potřebných šetření. Vždy je postupováno tak, aby byl zjištěn skutkový stav věci, o němž nejsou důvodné pochybnosti a to v rozsahu, který je nezbytný pro rozhodnutí.

1.10 Jakým způsobem se policie ČR, územní odbor Semily, vyrovnala s nadržováním pachateli, trestné činnosti, soudnímu znalci, který vypracoval řadu nepravdivých znaleckých posudků k občanskoprávnímu řízení 4C 148/87, ve věci vypořádání BSM, kde ceny, neodpovídají a jsou nepravdivé k roku 1986 zániku BSM a nemohly být prováděny v cenách  po r. 1989. K získání neoprávněného majetkového prospěchu pro jiného.

Odpověď: Věc byla řádně šetřena za dozoru státního zástupce podle § 158 odstavce 3 trestního řádu se závěrem, že ve věci nejde o podezření z trestného činu a věc byla v souladu s platným právem odložena podle § 159a odst. 1 trestního řádu, kdy policejní orgán si pro své rozhodnutí opatřil všechny potřebné podklady, které náležitě vyhodnotil. Oznamovatel si do tohoto usnesení podal stížnost, která byla státním zástupcem zamítnuta jakožto nedůvodná.

1.11 Který státní zástupce, uvedení titul, jméno příjmení, pracovní zařazení,  kterého státního zastupitelství, dozoroval u Policie ČR, Semily – spis, pod čj. KRPL-37623/ČJ-2010 .

Odpověď: Věc čj. KRPL-37623/ČJ-2010-181181 byla řádně šetřena za dozoru státního zástupce. Bližší informace o dozorujícím státním zástupci podávat nebudeme, nechť se tazatel obrátí na příslušný úřad.

1.12 Který státní zástupce, uvedení titul, jméno příjmení, pracovní zařazení,  kterého státního zastupitelství, dozoroval u Policie ČR , Semily – spis, pod čj. čj. KRPL-115606/ČJ 2013- 181114 .

Odpověď: Věc č.j. KRPL-115606/ČJ-2013-181114 byla řádně šetřena za dozoru státního zástupce. Bližší informace o dozorujícím státním zástupci podávat nebudeme, nechť se tazatel obrátí na příslušný úřad.

1.13 Zda bylo ze strany, úředních osob činných u Policie ČR, umožněno, aby úřední osoba soudní, jako pachatel, podvodu, poškozování cizích práv občana, která padělala a pozměnila v r. 2003, rozsudek pod čj. 3C 148/87-595 ze dne 21.11.2003, který je vydáván do současné doby za pravý, mohla nadále páchat svoji činnosti, trestnou činnost, na základě, padělku rozsudku čj. 3C 148/87-595 ze dne 21.11.2003 k výnosům z trestné činnosti ( viz spis 1O C 12/2017 )

Odpověď: Údajné padělání rozsudku bylo šetřeno pod č.j. KRPL-13284/ČJ-2016-181114 a dozorováno státním zástupcem. Celý případ byl zaslán k posouzení věcně příslušnému policejnímu orgánu Služby kriminální policie a vyšetřování Národní centrály proti organizovanému zločinu se závěrem, že text obou rozhodnutí je po obsahové stránce v jejich výrokových částech identický, identicky konstatuje rozhodnutí, práva a povinnosti žalobce a žalovaného, popřípadě znalce, odstavce však nejsou identicky označené. Policejní orgán NCOZ SKPV tedy konstatuje, že jednáním soudní osoby nedošlo k žádnému padělání či pozměňování veřejné listiny, tak jak se domnívá podatel, a nespatřuje v konání soudní osoby naplnění žádné konkrétní skutkové podstaty trestného činu (minimálně chybí znaky skutkové podstaty jako  „jednání“, „následek“ a „příčinný vztah“ mezi nimi).
Pokud se týká již vícekrát namítaného nesprávného označení senátu ve spisové značce OS Semily, pak toto bylo opraveno usnesením OS Semily ze dne 24.7.2008 č.j. 4C 148/87-689, které potvrdil KS Hradec Králové. „Jestliže má oznamovatel k předmětnému rozsudku výhrady a  spatřuje v něm nezákonné nedostatky“, nechť se obrátí na příslušný soud. Policie ČR není oprávněna zkoumat rozhodnutí soudu

KŘP Libereckého kraje 
por. Mgr. Lenka Dvořáková

vytisknout  e-mailem